Open-Of-Course op Free Software Magazine

Zondag stond dit juichende verhaal over Open-Of-Course op de website van Free Software Magazine. Free Software Magazine is een kwalitatief hoogstaand en veelgelezen tijdschrift dat zowel in een betaalde papieren vorm beschikbaar is als – een maand later- in een gratis te downloaden pdf-formaat.

Wat mij opvalt is dat het veel gemakkelijker is om aandacht te krijgen van grote internationale sites dan van Nederlandse portals op het gebied van vrije software. Een organisatie als Livre bijvoorbeeld, heeft er nog geen woord aan gewijd, ondanks dat ik ze daar wel over benaderd heb. Volgens eigen zeggen staat Livre voor het volgende:

“Livre staat voor de waarden open, vrij en duurzaam in ICT innovatie. Steeds meer wordt informatie een basisbehoefte voor mens en organisatie, net als bijvoorbeeld water. Belangrijkste reden daarvoor is dat de maatschappij steeds kennisintensiever wordt. Om de ontwikkelingen bij te kunnen houden verschuift de motor achter ICT innovatie steeds meer naar openheid, vrijheid en duurzaamheid. Hierin wil Livre een actieve rol spelen. Informatie wordt gedeeld en is beschikbaar. Het onderscheidende (concurrerende) vermogen van mens en organisatie ‘beperkt’ zich daarmee steeds meer tot het creatief toepassen van kennis in de praktijk.”

Tsja, klinkt allemaal prachtig en als Open-Of-Course daar niet in past dan weet ik het ook niet meer. Maar goed, erg druk kan ik mij er ook niet over maken want uiteindelijk is voor ons de internationale belangstelling veel belangrijker. Onze website heeft deze maand dan ook al 8.500 unieke bezoekers getrokken en er zijn inmiddels ruim 800 geregistreerde leden. En dat terwijl we eigenlijk nog maar een maand volledig operationeel zijn en al ons cursusmateriaal ook zonder registratie te volgen is.

22 november 2006     Marketing en SEO, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)