Nieuwe Moodle Website voor Open-Of-Course

Open-Of-Course heeft een nieuwe website. Open-Of-Course is een meertalig portal voor open content leermateriaal, gericht op volwassenen. Eerst gebruikten wij, net als op Cursusnetwerk, een combinatie van Joomla en Moodle voor dit portal maar nu hebben we het volledig geintegreerd binnen Moodle. Ook hebben we een onderverdeling gemaakt in meerdere talen, alhoewel het meeste materiaal nog steeds Engelstalig is.

Zelf vind ik het hierdoor overzichtelijker en toegankelijker geworden en hopelijk vinden onze gebruikers dat ook. De site bestaat nu zo’n twee jaar en heeft bijna 8000 geregistreerde gebruikers. De site had een Google pagerank 5 maar deze is helaas volledig verloren gegaan. De oorzaak is niet helemaal duidelijk maar, ik denk dat het komt doordat het de laatste tijd veel offline is geweest door problemen bij de provider. Inmiddels is de site verhuisd en ik hoop dat die problemen nu tot het verleden behoren.

Moodle is een leeromgeving die speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs. Maar doordat Moodle naast leren ook sterk gericht is op samenwerking en gezamenlijke ontwikkeling is het veel breder toepasbaar, bijvoorbeeld bij het bedrijfsleven of binnen overheidsorganisaties.

Moodle zelf heeft al heel veel mogelijkheden en functies maar omdat Moodle een open source project is, worden er ook door derden en de ontwikkelaars van Moodle heel veel extra functies ontwikkeld die geintegreerd kunnen worden. Op dit moment zijn dat er al 2700.

Voorbeelden:

Multimovie filter om YouTube en Google video’s binnen Moodle te vertonen.

Adsense Block om Google Adsense in Moodle te integreren.

Translate Block voor het vertalen van cursussen in verschillende talen

Video Class Streaming voor het live streamen van video

Dit zijn er maar een paar, maar de lijst met plugins is net een snoepwinkel en het mooiste is dat het meeste nog gratis is ook! Nu mijn persoonlijk systeembeheerder nog maar eens lief aankijken en vragen of hij er nog een paar voor mij installeert :-).

21 december 2007     Moodle, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Werner:

    Gefeliciteerd met de nieuwe website, maar komt er nog een nieuwe blog? Deze is alweer van 21 december.

  2. 1 Catharina:

    Jaja, je hebt gelijk maar daar was ik weer šŸ™‚

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)