Verwarring na spoeddebat over aanbesteding GOUD

Verwarring alom over de aanbesteding “GOUD” voor de uniforme rijksdesktop. Zoals ik gisteren al schreef zijn er een aantal moties aangenomen. De eerste was een motie van de PvdA waarin werd gevraagd om waar open standaarden als wens waren geformuleerd, dat om te zetten naar een eis. Bos heeft toegezegd dat dit in alle gevallen mogelijk zou zijn. De tweede was een motie van de VVD waarin gevraagd werd om nog een week uitstel om alles nog eens goed te bekijken.

Naar aanleiding hiervan las ik vanmorgen een artikel op Webwereld met de titel “PvdA motie ondermijnt desktopaanbesteding”. Een jurist van Mitopics, die de aanbesteding begeleidt, beweert daar dat met name de eerste motie tot problemen kan leiden. Dit omdat een aantal van de deelnemende bedrijven niet aan de eis van open standaarden zou kunnen voldoen.

Daarentegen ziet het Ministerie van Financien geen enkel probleem, blijkens dit artikel op de website met als titel “Goud kan door“. In het bericht geen woord over de aangenomen moties en de gevolgen daarvan. Het is alsof deze niet bestaan, laat staan dat ze gevolgen zullen hebben.

Benieuwd hoe Bos zich hier volgende week weer uit redt als hij moet rageren op de tweede motie.

Update:

Interessant artikel van Mr. Mathieu Paapst van de Rijksuniversiteit Groningen:

Aanbesteding desktop:  GOUD ondanks diskwalificatie 

Met officiele reactie van de directeur van de afdeling voorlichting van het Ministerie van Financien. 

15 februari 2008     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)