Ubuntu heeft nu een eigen brainstorm

spreadubuntu1.png

Vorig jaar is Dell begonnen met Ideastorm, een brainstorm, waarbij klanten voorstellen voor verbetering mogen doen. Het voorstel waar het meest op gestemd werd, was het voorstel om Dell laptops te leveren, voorgeinstalleerd met Ubuntu Linux. Dell nam de klanten serieus en is daar ook naar overgegaan. Nog niet in Nederland overigens, maar dat hoeft ook niet, want dat doen wij wel.

Grappig is dat Ubuntu nu ook zijn eigen brainstorm heeft geopend. Ubuntu gebruikers kunnen daar wensen indienen en stemmen op wat zij het liefst zouden zien in Ubuntu. De site is nog maar net open maar het loopt er al storm. Bovenaan staat op dit moment het fixen van hibernate en en suspend. Dit is een veelvoorkomend maar ook best lastig probleem omdat de hardware fabrikanten niet meewerken.

De meeste voorstellen zijn technisch, maar er zijn ook ideeen gericht op de marketing van Ubuntu. Een populair idee van vandaag is bijvoorbeeld om een campagne op te zetten zoals die van Mozilla: “Spread Firefox“, die nu al tot meer dan 500 miljoen downloads heeft geleid.


6 maart 2008     Marketing en SEO, Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)