Ubuntu Hardy Heron´s Release Party op Second Life

Aanstaande zondag organiseren we een release party voor Ubuntu´s Hardy Heron op Second Life.  Sinds Linden Labs de client software open source heeft gemaakt en er dus ook client software voor Linux is, komen er steeds meer Linux gebruikers naar Second Life.  De Ubuntu Linux group bestaat nu uit ruim 800 leden, waarvan overigens maar een deel actief is.

Toen ik vorig jaar met Second Life begon, zag ik dat er nog geen groep was voor Ubuntu en die heb ik toen maar opgericht. Om eerlijk te zijn heb ik er actief tot op heden niet zo heel veel mee gedaan, vooral ook omdat de groep voor vrije software, open content en vrije cultuur (4Freedom) vanaf het begin actiever is en veel neemt van de tijd, die ik mij toe sta om door te brengen in Second Life. Er moet ten slotte ook nog gewerkt worden..

Toch wil ik proberen om die tijd wat beter te verdelen tussen beide groepen en een mooie start is het vieren van de release party voor Hardy in Second Life. Ik heb Mark Shuttleworth en Jono Bacon van Ubuntu uitgenodigd en allebei reageerden ze enthousiast op het initatief en hebben toegezeg dat ze hun best zullen doen om erbij te zijn.

Ook zijn we bezig met het oprichten van een zogenaamd LoCo team binnen de Ubuntu community. LoCo teams zijn teams, die zich regionaal bezig houden met het promoten van Ubuntu, het helpen van nieuwe leden en elkaar. Ook Nederland  heeft, zoals de meeste landen  een LoCo team. In de Verenigde Staten zijn er LoCo teams voor elke staat.

Nieuwsgierig geworden, zoek ons dan eens op in Second Life. Na registratie kom je via deze slurl op ons grondgebied terecht. Het feest begint zondag om 21.00 uur. Ik heb geen idee hoeveel mensen er zullen komen, maar helaas kan een Sim (eiland) in Second Life maar een beperkt aantal mensen huisvesten, dus vol is vol.

ubuntumeeting.jpg

Foto van een overleg over de release party op  onze ontmoetingsplaats op Second Life

Update: het was leuk het feest! Veel nieuwe mensen, gekletst, gedanst, een dj, mooie hardy shirts, champagne en een nieuw gebouw.  Helaas geen Shuttleworth of Bacon, maar wie weet een andere keer. De Ubuntu group gaat vanaf nu in ieder geval proberen vaker evenementen te organiseren.

entrance2.jpg

Foto van net voor het feest; mensen bewonderen het nieuwe gebouw

25 april 2008     Second Life, Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)