Surfspot en Microsoft starten samen de Microsoft Battle

Toen ik dit zag viel ik haast van mijn stoel. Wat blijkt, Surfspot, een door het onderwijs opgerichte not-for-profit organisatie die voorheen alleen software inkocht voor het onderwijs, verkoopt nu ook laptops met Microsoft Student Suite.  Nu viel ik daarvan nog niet helemaal van de stoel, maar wel toen ik zag dat Surfspot en Micorsoft samen een wedstrijd hebben uitgeschreven om studenten een marketing actie te laten bedenken, waardoor studenten straks massaal laptops met die speciale Microsoft studenten editie gaan kopen…

Ik weet het niet, maar krijg er toch wat een vieze smaak van in mijn mond. Wat vinden jullie daar nu van?

3 oktober 2008     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Jan Stedehouder:

  Ik zag het vanmorgen voorbij komen en had even zo iets van: “heel vaag”. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat de computerhandel hier ook niet blij mee is, want er wordt toch gebruik gemaakt van een gesubsidieerd handelskanaal met grote licentiekortingen om direct hun kopers weg te pakken.

 2. 1 Catharina:

  Of de computerhandel niet blij is, weet ik niet want die kunnen zich aansluiten bij Surfspot en die geven dan waarschijnlijk inkoopkorting. Maar wat ik vooral dubieus vind, is dat een non-profit club als surfspot, die optreedt namens het onderwijs – wat grotendeels door de overheid wordt betaald – zich leent om studenten aan te sporen om de marketing voor dit MS product te ontwikkelen.

 3. 1 reekje:

  Is het niet een iedee om een oproepje te plaatsen om aan de hand van de bij http://www.battleofconcepts in de pdf gegeven instructies een linux (Ubuntu)reclame te maken en deze online te zetten.
  Zo dat de gene die geld hebben deze weer in de media kunnen zetten

  reekje

 4. 1 Catharina:

  Update:

  Ik heb Mingos op deze dag ook aangemeld als partner van Surfspot, maar nog steeds geen enkele reactie….

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)