Full Circle, nr 25 is uit en er is nu ook een papieren Magazine over Ubuntu

Full Circle - Ubuntu Magazine

Editie 25 van Ubuntu’s Online Magazine “Full Circle” is net uit. Met daarin o.a. een artikel hoe je een ander besturingssysteem virtueel binnen Ubuntu kunt draaien met behulp van Virtual Box. Een tutorial (deel 2) over Inkscape. Een verhaal van niet zo flitsende start van een Nederlander met Kubuntu en een book review Over Getting Started with Open Office .org 3.0: OpenOffice.org v3.0.

Ook wordt er een oproep gedaan aan een ieder om toch vooral artikelen te blijven insturen voor “The Full Circle”, want natuurlijk is het niet gemakkelijk om iedere maand weer een volwaardig Magazine op te leveren.

Je kunt editie 25 van The Full Circle hier downloaden en alle voorgaande edities staan hier online.

Ook zag ik dat er nu en bij mijn weten, voor het eerst een papieren Magazine wordt uitgebracht voor Ubuntu, namelijk “Ubuntu User“. Het zal 4 x per jaar uitkomen en ook in Nederland kun je er voor € 29,90 een abonnement op nemen. Betalen kan helaas alleen met creditcard.

Het lijkt in ieder geval een uitgebreid en interessant Magazine en je kunt hier ook een paar artikelen gratis downloaden.

31 mei 2009     Ubuntu, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 Arie:

  altijd leuk die Full Circle.

  heb je link naar het Ubuntu Magazine ook maar gelijk op het Nl forum geplaatst 🙂

  Arie

 2. 1 Arie:

  was de link vergeten 🙁
  http://forum.ubuntu-nl.org/offtopic/full-circle-is-weer-uit!/msg421851/#msg421851

 3. 1 Ronald:

  Inderdaad helemaal niet verkeerd dat Ubuntu User magazine. Alhoewel ik alle Full Circles heb gedownload en heb doorgenomen is het naar mijn mening gewoon prettig een papieren blad in je handen te hebben.

  Ik probeer het denk voor een jaartje!
  Dank voor de tip.

 4. 1 David Westerink:

  Jammer dat de papieren versie alleen met creditcard te betalen is, daarmee lopen ze wel een groot deel van de Nederlandse markt mis denk ik zo…

 5. 1 Leestips.. — Digiplace:

  […] Maar er is nog heel meer te vinden. De tip van Kletskous over het laatste nummer van Full Circle en de introductie van een nieuw magazine over Ubuntu trok mijn aandacht. Editie 25 van Ubuntu’s Online Magazine “Full Circle” is net uit. Met daarin o.a. een artikel hoe je een ander besturingssysteem virtueel binnen Ubuntu kunt draaien met behulp van Virtual Box. Een tutorial (deel 2) over Inkscape. Een verhaal van niet zo flitsende start van een Nederlander met Kubuntu en een book review Over Getting Started with Open Office .org 3.0: OpenOffice.org v3.0. (lees verder) […]

 6. 1 Tom:

  Jammer dat er geen Nederlandse vertaling is.
  Mijn Engels heeft diepvries niveau.
  Dus dit gaat weer aan mijn neusje voorbij.

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)