“DIY Days” morgen te volgen op OSGrid bij 4freedom!

Morgen is er in New York een conferentie met de naam “DIY Days” DIY staat voor Do It Yourself.  De “doe-het-zelf”-beweging staat voor het in eigen hand nemen van zaken als het uitgeven van muziek, boeken, het delen van ideeën, samenwerken etc. Internet en sociale netwerken spelen er vaak een belangrijke rol bij.

Op het programma staan een groot aantal sprekers, velen mij onbekend maar  zeker Douglas Ruskoff is een aanrader. In Second Life en in OSGrid, een open source alternatief voor Second Life werk ik samen met een  internationaal gezelschap binnen het 4freedom-project. Ons belangrijkste doel is het verspreiden van kennis over- en promoten van vrije software, vrije cultuur en open inhoud binnen virtuele werelden.  Deze conferentie sluit dus prima aan bij onze idealen en in overleg met de organisatie is besloten deze naar OSGrid en eventueel ook Second Life te streamen.

Sinds kort hebben we op OSGrid, dankzij Tiyuk Quellmalz – een van onze leden – de beschikking over een eigen server. Daarop is de Opensim software geïnstalleerd en dat betekent dat we de beschikking hebben over virtueel land. Ons gebied is vrij groot en nog lang niet af, maar er zijn wel al een aantal leuke dingen te zien, voornamelijk gebouwd door Ruben Haan.

Natuurlijk hebben we ook een eigen bioscoop en daar gaan we morgen de conferentie naar toe streamen. Als je zin hebt kom dan gezellig langs. Je hebt daarvoor een account nodig bij  OSGrid en je moet een viewer downloaden om de grid op te kunnen. Er zijn er verschillende, maar ik adviseer Imprudence. Je vindt ons in OSGrid door, na inloggen op de kaart “4freedom” te zoeken  en je vindt mij er onder de naam Catharina Jacobus.

Foto van Onze ondergrondse ontmoetingsruimte op OSGrid
4 maart 2011     Second Life, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)