Victorie! GoDaddy trekt onder druk van boycott steun voor SOPA in in!

Het was vandaag weer eens een gekkenhuis op het Internet. GoDaddy, naar eigen zeggen, de grootste domeinregistrar van de wereld had het in zijn hoofd gehaald om de SOPA-wetgeving te steunen. Als die wet wordt aangenomen dan kan o.a.  elke website waarover een klacht wordt ingediend met betrekking tot auteursrechtschending offline worden gehaald en dat zonder rechterlijke toetsing. Gewoon klagen dus  en weer een concurrent minder..

GoDaddy verklaarde zelfs trots , actief mee te hebben geschreven aan deze wet want zo werkt dat tegenwoordig in “democratieën” – regeringen en grote bedrijven schrijven gezellig samen nieuwe wetten.

Niet zo gek natuurlijk dat hun klanten  – allen websitehouders tenslotte – daar niet zo blij mee waren en opriepen tot een boycott. Eerst op Reddit en even later ontplofte Twitter ook. Duizenden kondigden aan hun sites weg te halen. Concurrerende providers verklaarden tegenstander van SOPA te zijn en boden overstappers 50% korting aan..

Net nadat Jimmy Wales op Twitter aankondigde dat Wikipedia ook klaar is met  GoDaddy, kwam het bedrijf ineens met een nieuw statement op de website:  ze steunen SOPA ineens niet meer en gaan dat pas weer doen als hun klanten en de leiders van het Internet dat ook doen.. Nou, die dag zie ik nog niet komen en als het aan Hitler ligt, komt die er ook niet 🙂

Al met al een mooi resultaat, maar we zijn er nog lang niet; de lijst van  bedrijven die SOPA steunen is nog steeds langer dan die van bedrijven en organisaties die SOPA verwerpen en dan is er  nog Protect-IP en ACTA en bedrijven kun je boycotten, maar overheden helaas niet..

23 december 2011     Internet Algemeen, Ondernemen en Internet, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Peter Staal:

  Inderdaad goed nieuws, maar nu moet ik nog zien wat het verschil precies gaat zijn, SOPA dat er aankomt met officiele steun van GoDaddy, en SOPA dat eraankomt zonder officiele steun van GoDaddy…

 2. 1 Catharina:

  Klopt; het toont alleen aan dat we als we willen bedrijven die tegen onze belangen ingaan op de knieën kunnen krijgen door ze geen geld meer te geven en ze slechte publiciteit te bezorgen.

  Maar zoals ik zei.. overheden kun je niet boycotten.. Neemt niet weg, dat bedrijven misschien voortaan wat voorzichtiger worden in het samenspannen met de overheid tegen ons als burgers/consumenten en dan wordt het voor de overheid toch ook weer iets lastiger.

 3. 1 DJBulte:

  Tja, Ze verklaren nu tegen te zijn, maar ondertussen hebben ze wel meegewerkt aan het opstellen van de wet en je kunt er van uit gaan dat ze achter gesloten deuren gewoon nog steeds voor zijn.
  Eigenlijk zou iedereen alsnog over moeten stappen en GoDaddy lekker failliet laten gaan. Dan weet iedereen meteen wat er gebeurt als je aan fascistische wetgeving meewerkt, want dat is het… fascistisch (waar bedrijven en overheden samen werken om de bevolking te onderdrukken)

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)