De zoektocht naar de ideale drug voor het leger – Badzout?

Voor gewone mensen zijn drugs vaak verboden, maar in het leger en vooral in oorlogen wordt veel geëxperimenteerd met drugs. Hoe houd je soldaten zo lang mogelijk wakker, allert en zonder angst, dat zijn daarbij de vragen.

Iedereen die wel eens een xtc-pilletje genomen heeft, snapt wel dat dat nu niet de meest ideale drug is om op oorlogspad te gaan; eerder het tegendeel. Hetzelfde geldt voor paddo’s, wiet en lsd. Daar krijg je mensen niet eens meer het leger in..

Een ander verhaal is cocaïne.  Cocaïne is opwekkend, mensen worden helder. kunnen dagenlang doorgaan als het moet, en zijn nergens meer bang voor. Ideaal dus voor het leger! Nederland, als handelsland speelde hier in de Eerste Wereldoorlog dan ook  een belangrijke rol in met de Nederlandse  Cocaïnefabriek, die zowel de Duitsers als de geallieerden bevoorrade.  Helaas zijn de nadelen en gevaren van  cocaïne een stuk groter dan de voordelen. Niet prettig natuurlijk, vandaar dat op zoek gegaan wordt naar middelen die wel de voordelen, maar niet de nadelen hebben.

Maar kennelijk is de ideale drug voor vechtmachines nog niet gevonden , want  Amerikaanse militairen zijn  tegenwoordig massaal aan de badzout..

Meer:

Boek:  De Handelsreiziger van de Nederlandsche Cocainefabriek (aanrader)

The War on Baht Salts

Legale drugs:

Azarius Smartshop Headshop Wietzaden

1 maart 2013     Drugs, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)