Voor wie nog dacht in een democratie te leven

Toen ik dit stuk gisteren las, dacht ik eigenlijk dat de pleuris zou uitbreken. Niet direct via main stream media, zoals Nieuwsuur of Eenvandaag, maar toch zeker wel op Twitter. Maar niks van dat alles..

Toch staat er nogal wat in dit stuk van CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Het artikel gaat grotendeels over de ramp met de MH17 maar het gaat mij nu even over dat deel wat gaat over het afsluiten van Internationale Verdragen.

Dit is geregeld in de “De Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen” en daar staat o.a. het volgende in:

Artikel 7

Tenzij een verdrag bepalingen bevat welke afwijken van de Grondwet of tot zodanig afwijken noodzaken, is de goedkeuring niet vereist:

Artikel 13

….

3.
Verdragen met een geheim of vertrouwelijk karakter worden, tenzij het belang van het Koninkrijk zich bepaaldelijk tegen ter kennis brenging verzet, ter kennis gebracht [aan de Staten-Generaal] onder voorwaarde van geheimhouding.

 

Wat daar dus gewoon staat is dat verdragen  tegen alle Nederlandse wetten in mogen gaan . Goedkeuring van het Parlement is niet nodig. De Tweede Kamer hoeft eens niet op de hoogte te worden gesteld van deze verdragen, zelfs niet onder oplegging van geheimhouding als dit tegen het belang van het Koninkrijk is, wat dat dan ook moge zijn,,

Verdragen gaan boven nationale wetten. Dus ook al staat er in een Nederlandse wet heel iets anders, dan heb je daar dus niks aan,  Het kan dus zomaar  zijn dat wij ons moeten houden aan wetten en regels die we niet kennen, die niet zijn goedgekeurd door onze volksvertegenwoordiging en waarvan vrijwel niemand  het bestaan weet.

Ik wist dit niet  en en was verbijsterd, wou eigenlijk gaan vloeken en zo, maar blijkbaar vinden we dit al heel gewoon.

Franz-Kafka-Quotes-5

 

 

3 februari 2015     Europese Politiek, Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)