Shandy

Vandaag in de supermarkt bood mij ene dame aan om Shandy te proeven. Dat bracht oude herinneringen terug. Ik ging ooit met mijn vader achter op de brommer naar een radio-uitzending van In de Rooie Haan van de Vara Dat was toen bij het paviljoen aan het Sneekermeer.

Toen mijn vader vroeg wat ik wou drinken zei ik Shandy! Wat is dat vroeg hij toen het kwam, het lijkt wel bier! Ik zei, welnee, dat is een soort van nieuwe frisdrank. Oh ok, dan wil ik wel proeven zei die,.

Hmm naar mijn vader was al heel zijn leven geheelonthouder en had nog nooit alcohol gedronken. Ik wist niet wat te zeggen, dus liet hem maar proeven,

Lekker spul, zei die.. En toen we thuis kwamen bestelde hij meteen een heel krat (we deden dat altijd met fris omdat we vroeger een cafetaria hadden).

Maar toen dat kwam en hij thuis een flesje nam en het etiket las, zei hij “Godverdomme, er zit alcohol in!”. Ik zei, rustig maar heit dat is maar 0,1 %. – daar word je echt niet dronken van. En toen was het goed en mocht Shandy blijven..

8 mei 2015     Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)