Ophoepelen met Zwarte Piet en Sinterklaas

Toen ik klein was ging ik tijdens Sinterklaastijd altijd  ’s nachts mijn bed uit als mijn ouders al sliepen. Ik ging dan in mijn pyjama bovenaan de trap zitten en zat daar dan urenlang te kleumen en te wachten op wat er kwam, Er gebeurde niks natuurlijk, maar de volgende ochtend was mijn wortel weg en zat er snoep of iets dergelijks in de schoen.

Dat verhaal over die schoorsteen en met die schimmel op het dak geloofde ik niet, maar ik kwam er ook niet achter hoe het wel zat. Op een gegeven moment riepen oudere kinderen op school “Sinterklaas bestaat niet, Sinterklaas bestaat niet.. ” en dus besloot ik mijn ouders maar eens te confronteren.

Om kort te gaan zeiden ze dat Sinterklaas inderdaad niet bestond en dat ze ons al die jaren hadden voorgelogen.

Dat was mijn eerste confrontatie met liegende volwassenen en dan nog wel mijn ouders! Behoorlijk shocking. Hoe moet je volwassen mensen later nog vertrouwen?

Mijn advies: Houd er gewoon mee op, met die hele Sinterklaas en Zwarte Piet, dan zijn we voortaan ook verlost van veel liegende ouders, van een nepfeest wat uiteindelijk vooral de commercie dient en van een boel gezeik – de dagen waarop “Zwarte Piet” jaarlijks trending topic is op Twitter zijn inmiddels al niet meer te tellen.

Kortom. Ophoepelen met Sinterklaas en Zwarte Piet en verzin een leuker feest!

 

11 juli 2016     Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)