Rijbewijs verlengen anno 2017

Toen ik net begon met werken in 1982 was dat bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Opsterland. Een grote gemeente qua oppervlakte, maar klein qua inwoners. Het verlengen van een paspoort of rijbewijs was toen nog een peuleschil. Meestal kon het dezelfde dag nog geregeld worden.

Nu woon ik in Rotterdam en moest mijn rijbewijs verlengen. In eerste instantie ging ik naar de stadswinkel met mijn pasfoto en paspoort, maar er stond een bord bij de deur” “De wachttijd bij geen afspraak is meer dan 2 uur.”. Ok, dan maar online een afspraak maken. Dat kon pas over drie weken.

Enfin, aangekomen moest ik een nummertje trekken bij een automaat. Die vroeg: “Hebt u een afspraak?”. Ik toetste ja in en toen moest ik mijn qr-code scannen van mijn afspraakbevestiging die ik niet bij me had of mijn burgerservicenummer intoetsen, die ik niet uit mijn hoofd ken.  Maar goed, dat nummer staat in mijn paspoort en die had ik wel mee, want dat moest, maar dat kon ik dan weer niet lezen omdat ik mijn leesbril niet bij me had. Uiteindelijk kwam er een mannetje toegesneld in uniform die aanbood om dat voor mij te doen.

Dat lukte en ik mocht in de wachtkamer plaatsnemen, waar bijna geen plek meer was. Gelukkig verscheen mijn nr. al snel op het display en mocht ik door naar de balie. De baliemedewerkster vroeg of ik wou pinnen en ik zei nee. Dat werd niet op prijs gesteld en ze drong nogmaals aan en zei dat ze bijna geen wisselgeld hadden. Ik gaf haar 40 euro en zei: Laat de rest dan maar zitten, maar nee dat wou ze ook niet en uiteindelijk kreeg ik mijn € 1,10 terug.

Toen werkte het bonnetjes-apparaat niet, waardoor er blijkbaar geen bewijs was van mijn betaling. De baliemedewerkster ging toen over naar het met de pen bewerken van alle paperassen, zodat toch duidelijk was dat ik betaald heb. Over zes werkdagen kan ik mijn rijbewijs afhalen. Ik ben benieuwd!

18 mei 2017     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Werner Moller:

    Verschrikkelijk. Doet me denken aan de tijd dat ik net bromfiets begon te rijden. In 1980 kocht ik een Peugeot van een vriendin. Helmpje en verzekeringsbewijs kreeg ik er zo bij van haar. 100 gulden in het handje en zoef! Helemaal legaal. Geen registratie, niks. Moet je tegenwoordig eens proberen. Theorie-examen, praktijkexamen, schouwformulier, en als je er uiteindelijk van ellende maar mee stopt moet je nog steeds jaarlijks 11 Euro aan de RDW betalen om hem onverzekerd in je schuur te mogen zetten.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)