Is de klant nog steeds koning of inmiddels slaaf van de Albert Heijn?

Vroeger gingen we gewoon naar de kruidenier voor de boodschappen, maakten desnoods nog een praatje en los van wat dorpsroddels, was dat het dan.

Tegenwoordig heeft grootgrutter Albert Heijn een privacybeleid van 61 pagina’s. Daarin wordt aangegeven welke gegevens de Appie van ons verzamelt bij de verschillende diensten. zoals bonuskaart, online kopen of in de winkel kopen.

61 pagina’s is nogal wat en hoeveel klanten van de AH zouden dat hebben gelezen?

Ik was vooral geïnteresseerd in met wie AH onze gegevens deelt en dat staat in hoofdstuk 5 : (schrik niet, dit is nog maar de eerste paragraaf)

5. Doorgifte van gegevens

“Welke derden hebben toegang tot jouw gegevens?Albert Heijn schakelt bij de uitvoering van haar dienstverlening en andere bedrijfsactiviteiten derden in. Je moet hierbij denken aan drukkerijen en e-mail-en postverwerkers, zoals Yourzine en PostNL, maar ook aan IT-bedrijven zoals Microsoft voor hosting en Tata Consulting Services voor onderhoud aan onze software en systemen). Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten en bedrijfsactiviteiten je gegevens verwerken, doen zij dit in de hoedanigheid van verwerker voor Albert Heijn en heeft Albert Heijn de vereiste technische en organisatorische maatregelen getroffen om te verzekeren dat je gegevens uitsluitend voor bovenstaande doeleinden worden verwerkt en goed beveiligd worden.”

Omdat ik vannacht nog wel wat wil slapen, lees ik nu even niet verder in het privacybeleid van Albert Heijn. Wordt vervolgt.

Welterusten en mooie dromen!

 

5 maart 2020     Persoonlijk, Piratenpartij, Politiek, Privacy     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)