Tijd is geld

Als ik ergens niks van weet dan is het van online spelletjes en het liefst wil ik dat eigenlijk zo houden… Maar nu heb ik een cursus gemaakt over geld verdienen op internet en als dan dit bericht op Tweakersnet lees wordt het toch hoog tijd om me eens in die wereld te verdiepen:

“In China is een gamer om het leven gebracht nadat hij een geleend virtueel zwaard had verkocht. De 41-jarige Qiu Chengwei had onlangs een ‘dragon sabre’ bemachtigd in het MMORPG “Legends of Mir”. Hij leende dit zeldzame virtuele zwaard uit aan Zhu Caoyuan, die het buiten zijn medeweten verkocht voor 7200 yuan, ongeveer 675 euro. Toen hij aangifte wilde doen, stuurde de politie hem onverrichter zake weg: het eigendom van spelitems is in China niet wettelijk beschermd. Een aanbod van Zhu om het verdiende geld af te dragen mocht niet baten; Qiu bracht zijn medespeler met een mes om het leven. Hij heeft zich inmiddels bij de politie in Sjanghai aangegeven.

In de handel in online items gaan miljoenen dollars om. Volgens The China Daily worden steeds vaker geschillen over deze handel aan justitie voorgelegd. Zuid-Korea heeft zelfs al een hierin gespecialiseerde politie-eenheid”.


Uit de reakties valt op te maken dat vooral het feit dat er veel tijd in het online gamen wordt gestoken tot het handelen in moeilijk te verkrijgen items leidt en uiteindelijk zelfs dus tot moord. Tijd is ten slotte geld, niet waar?

18 april 2006     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)