Leve de republiek

Nu ik zelf aan het webloggen ben geslagen bekijk ik ook steeds vaker weblogs van anderen. Vandaag kwam ik het weblog “Pierre’s Column” tegen en daar las ik dit: De beperkte Monarchie.

Dit deed mij onmiddellijk denken aan een dag tijdens een vakantie van ons gezin in Zuid Limburg. Waarschijnlijk was er die dag een bezoek van de Koningin gepland want er stonden heel veel mensen met oranje vlaggetjes langs de weg. Mijn vader, Fries en overtuigd Republikein, draaide het autoraampje helemaal open en riep luid naar de vlaggenzwaaiers: “Leve de Republiek”, ondertussen zwaaiend met zijn arm uit het raampje. Wij als kinderen vonden het deels genant, deels wel vermakelijk maar mijn moeder schaamde zich dood en maande mijn vader daar onmiddellijk mee uit te scheiden.

26 april 2006     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)