Voer voor luie marketeers

Affiliate Marketing is maketing voor luie marketeers heb ik ooit ergens gelezen… Tsja, dat zou best eens kunnen maar het is zeker ook geschikt voor ondernemers die wel een goed produkt hebben maar weinig tijd willen of kunnen besteden aan marketing. Ook als je als ondernemer wel wilt groeien maar geen personeel in dienst wil, is het goed om hier eens naar te kijken.

Hoe werkt het?

Als je een bepaald produkt of dienst verkoopt kun je ervoor kiezen om die ook via affiliate marketing te laten aanbieden. Anderen, de zogenaamde affiliates gaan daar dan voor jouw bedrijf mee aan de slag, bijvoorbeeld door het plaatsen van jouw advertenties, banners of tekstlinks op hun websites. Niet voor niks, natuurlijk maar voor een door jou te bepalen vast bedrag of percentage over je omzet. Je verkopen kunnen hierdoor flink oplopen. Een bekend voorbeeld van een bedrijf wat een groot deel van haar omzet via affiliates genereerd is Amazon. In Nederland is een bedrijf als Bol een van de grotere spelers op deze markt. Maar naast aanbieders van boeken en cd’s gaan steeds meer bedrijven over tot affiliate marketing.

Een bijkomend voordeel is dat er via affliate marketing veel meer links naar je website op internet komen wat weer goed is voor je pagerank in Google.

Wil je een eigen affiliate programma en ook het opzetten en beheer zelf doen dan kun je kiezen voor goede zogenaamde affiliate tracking software, zoals deze. Ben je een nog “luiere” marketeer dan kun je kiezen voor aansluiting bij een affiliate netwerk, zoals M4N. Dit laatste is natuurlijk duurder maar een voordeel is dat er bij een netwerk ook al een groot aantal affiliates zijn aangesloten die misschien ook geinteresseerd zijn in het aanbieden van jouw produkt. Zelfs daar hoef je dan zelf niet naar op zoek te gaan.

9 mei 2006     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)