Kritiek op open source

Als ik al ergens kritiek op kan hebben binnen Open Source, is het dat het zichzelf vaak een slechte dienst bewijst voor wat betreft haar uitstraling. Zo hebben we hier bijvoorbeeld de website van de VSON, ik bedoel de VOSN, De Vereniging Open Source Nederland. Als je “Googled” op “open source” kom je daar al snel terecht. En ja hoor, een laatste bericht uit 2005, een agenda uit 2004 en de contributiebedragen uit 2003.

Eens even kijken wie er in het bestuur zitten:
Jeroen Baten is de secretaris . Ik zie hier inderdaad dat deze man erg druk is, o.a. met het oprichten van weer een nieuwe vereniging, de Open Source Business Club en dat de VOSN op zal gaan in de HOSP. Als ik op zoek ga naar de voorzitter, Joost Helberg kom ik er achter dat dat besluit al vorig jaar genomen is. Niks hierover op de site van de VOSN. Toch slordig en jammer voor het imago van open source.

Gelukkig bestaan er ook nog springlevende Nederlandstalige initiatieven:
Stichting Livre

Ematic

Opensourcenieuws.nl

11 mei 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Marti van Lin:

  Hm.. Je spreekt a) of jezelf tegen b) je hebt je huiswerk niet goed gedaan. Ten eerste heet de organisatie VOSN (Vereniging Open Source Nederland) en niet VSON, zo als jij tot twee keer toe schrijft.

  Tot slot geef je notabene links naar Ematic en Opensourcenieuws.nl. Welnu, als je deze bronnen regelmatig hebt geraadpleegd, had je kunnen lezen dat VOSN in HOSP is opgegaan. Het heeft op deze twee sites namenlijk luid en duidelijk gestaan.

  Ik moet je echter wel gelijk geven, dat het slordig is van VOSN, want die website wordt duidelijk niet meer bijgehouden. Want laten we eerlijk wezen, het is toch een simpel klusje, dat binnen no time is opgelost, om even de index pagina van de VOSN site van een redirect scriptje naar HOSP te voorzien šŸ˜€

  Groeten Marti

 2. 1 Catharina:

  Tsja, ik geef toe dat ik wel eens een slorderige typemiep ben. Maar verder gaat het er niet om wat ik wel of niet weet (overigens houd ik ook niet allemaal bij wat ik in de tientallen nieuwsbrieven lees die ik ontvang..) maar wat mensen, die bijvoorbeeld iets meer willen weten over OS , te zien krijgen als ze daarnaar op zoek gaan. Dan kom je dus terecht op die “verlopen” website van de VOSN en daar doelde ik op.. Beetje jammer maar komt vast ooit goed. En hoe ze dat dan technisch willen oplossen dat zien ze maar..

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)