Anarchisme

Ik ben een beetje anarchistisch aangelegd en houd er dan ook niet van dat iemand mij zegt wat ik allemaal wel en niet mag… Dat was voor mij ook een belangrijke reden om voor mijzelf te beginnen en ook om voor Open Source of vrije software te kiezen.

Als ik vroeger bijvoorbeeld een of ander Windows produkt installeerde moest ik tijdens de installatie eerst altijd instemmen met allerlei “weirde” voorwaarden voordat ik het mocht gebruiken. Dat terwijl je er voor betaald hebt.. Natuurlijk leest bijna niemand die voorwaarden ooit. Ik ben er wel eens aan begonnen en dan staat er bijvoorbeeld in dat je het maar op een computer mag installeren. Hoe verzinnen ze het en wie heeft er tegenwoordig nog een computer thuis, behalve dan mijn ouders.

De voorstanders van gesloten software zullen aanvoeren dat je die software niet koopt maar eigenlijk leased. Het is dus te vergelijken met een auto van de zaak waarbij in het kontrakt wordt vastgelegd dat je man er niet mee mag rijden.. Nou, geef mij dan maar lekker mijn eigen auto waar ik mee kan doen en laten wat ik wil.

Open source computers

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)