Censuur

Het heeft niet veel zin meer tegenwoordig om een rechtszaak aan te spannen tegen publicaties op internet. Een mooi voorbeeld daarvan is Gretta Duisenberg, die een columnist van Metro voor de rechtbank sleepte vanwege een satirische column over een intiem samenzijn tussen haar en Yasser Arafat.

Ze heeft wel gewonnen maar het resultaat is dat de column nu niet meer op zijn originele plek staat maar op heel veel mirrorsites, verspreid over internet van tegenstanders van censuur. Normaal gesproken was zo’n column al lang vergeten maar nu achtervolgd het je nog jaren. Had ze dat voorzien, dan had ze zich misschien nog wel een keer achter haar oren gekrabd.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)