Goodbye Rita

Gelukkig, Rita heeft bakzeil gehaald maar het was maar nipt.. Niet best dat in dit land zoveel mensen nog achter haar staan.

Een tijdje geleden had ze een gedragscode bedacht. Daarin stond o.a. dat er alleen nog maar Nederlands op straat gesproken mocht worden. Hoezo alleen Nederlands?? Mensen moeten zich niet “unheimisch” op straat voelen, zegt ze. Nou, ik voel me hier in dit land vaak al unheimisch en sinds wanneer is unheimisch, Nederlands? En trouwens, ik ben Frysk en ik praat gvd Frysk waar en wanneer ik wil. Het Fries is notabene hier een erkende taal.. Ik zie mij al in mijn dorp Hollands praten.. Dan denken ze waarschijnlijk dat ik het hoog in de bol heb omdat ik nu in de stad woon.. Gek wief! Laat mensen gewoon in hun waarde; we zijn hier niet in de gevangenis!

Volkskrant.nl – Verdonk_op_straat_alleen_Nederlands

1 juni 2006     Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)