Ga eens stumbelen

Wat ik tegenwoordig wel eens doe als ik even iets anders wil of op zoek ben naar inspiratie, is stumbelen.. Om dat te kunnen moet je dit programmaatje downloaden en dat installeert zich dan in je browser. Als je dan klikt op “stumble all” gaat je browser op zoek naar een of andere opvallende website. Je kunt ook aangeven of je het een leuke/interessante site vindt of juist niet. Je kunt zelf vooraf bepaalde categorieen aangeven waarin je geinteresseerd bent. Ook kun je zelf een sites toevoegen zodat anderen die te zien krijgen en kunnen waarderen.

Als je gaat stumbelen kom je van alles tegen, zoals bijvoorbeeld deze site “Join the Buy-cott” waar Amerikanen worden opgeroepen om benzine te kopen bij Citgo van het door Chavez van Venezuela genationaliseerde oliebedrijf of deze over een vreemde apensoort..

Er is ook een Nederlands equivalent van stumple upon. Dat heet “watvindenwijover” en is hier te vinden. Wel veel minder sites natuurlijk maar soms ook best de moeite.

10 juni 2006     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)