Linux veiliger dan Windows

Als zelfs een antivirusbedrijf al beweert dat Linux veiliger is dan Windows, moet het wel waar zijn, ook al staat het bericht dan in de Telegraaf… Antivirusbedrijven danken namelijk hun grootste bestaansrecht aan Microsoft en “you don’t bite the hand that feeds you”. Wij internetten thuis dan ook al jaren zonder antivirussoftware en dat terwijl we dagelijks online zijn. Een Windows PC zonder bescherming is binnen 20 minuten of zelfs binnen enkele seconden al besmet blijkt uit verschillende onderzoeken.

Voor Freelancenetwerk heb ik vandaag eens een kostenvergelijking opgesteld tussen een PC met commerciele software en Open Source of software met een vrije licentie. Nu kun je natuurlijk altijd blijven discussieren over welk programma beter is van kwaliteit maar feit is dat al deze open source programma’s gewoon prima hun werk doen.

Dat het nog niet allemaal halleluja is met Open Source en zelfs niet met Ubuntu blijkt overigens uit de discussie met Josien. Zij probeert een laptop te installeren met Ubuntu maar dat gaat helaas nog niet vlekkeloos. Vaak ligt dit soort zaken overigens aan de hardware, veroorzaakt doordat de hardwareleveranciers zich alleen op Windows richten en niet op OS. In ieder geval ben ik benieuwd of het Ubuntu forum hier raad mee weet en hoop ik uiteraard dat de boel aan de praat raakt. Helaas woont ze iets te ver uit de buurt om even langs te wippen..

19 juni 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)