Poolse stratenmakers gezocht

Zolang ik hier woon staat in Arnhem altijd alles op zijn kop. Overal liggen wegen opengebroken en je kunt nooit langs de normale weg van A naar B. Het lijkt ook alsof ze nooit iets afmaken en dan vrolijk weer ergens anders aan de slag gaan.

Zo zijn ze hier voor ons huis nu al maanden aan het klooien met de Apeldoornsestraat. Elke ochtend om 7.00 uur is het een herrie van jewelste en een paar keer gingen ze tot ca. 0.00 uur door, ondertussen de radio op het maximale volume natuurlijk, want anders horen ze niks.
Gisteren konden we nog net voorkomen dat ze hele de stoep opbraken terwijl wij hier ’s avonds in het Kultuurhuis een rolstoelenfeest hadden en vandaag molden ze tot overmaat van ramp de waterleiding.
Een Poolse gast die hier regelmatig komt, snapte er niks meer van en riep vandaag uit dat ze in Polen zo’n weg er in twee dagen ingooien.. Doe ons dan maar een lading van die Poolse stratenmakers en snel graag.

foto_straatwerk.jpg

16 juni 2006     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 Catharina:

  Ze zijn er weer.. Het is nu 0.42 uur en het is me een teringherrie.. Geen idee wat ze aan het doen zijn; ik heb er een tijdje op het balkon naar zitten staren want slapen gaat toch niet maar werkelijk… Er rijden steeds twee van die grote gele veegwagens voor- dan wel achteruit. Achteruit is het ergste want dan gaan ze piepen. Dan was er een vrachtwagen met een grijper en een bak waar puin in zit. Die greep af en toe in het puin en liet het dan weer ergens anders in de kuip vallen. Puinroeren of zo.. Verder is er nog een alienachtig iets.. Een soort van draak die af en toe puin spuwde in de vrachtwagen. Maar die vrachtwagen is nu al een tijdje weg en de alien is er nog steeds en rijdt ook af en aan. De politie staat op het Velperplein driftig het verkeer te regelen maar doet verder alsof dit de normaalste zaak van de wereld is en er geen mens morgenvroeg hoeft te werken.

 2. 1 Willem:

  Dat zijn geen stratenmakers maar wegenbouwers. Poolse stratenmakers bestaan ook niet, de wijze van straten zoals wij hier doen, is uniek op de wereld. Graag een beetje respect voor ons, als je wil dat het sneller moet, zet zelf een stap in de wegenbouw.

  mvg, een stratenmaker uit Gelderland

 3. 1 Catharina:

  Ai Willem.. dit stukje heb ik drie jaar geleden, getergd door slaapgebrek en herrie aan mijn kop geschreven en van wegenbouw begrijp ik inderdaad niks, dus daar zal ik mij zeker niet aan wagen. Maar zeker voor de jongens die op hun knieen de klinkers in de weg slaan, heb ik heel veel respect!

 4. 1 Willem:

  Dank je wel! Het is niet bedoeld om de wijze man uit te hangen maar ik kan er niet tegen als mijn vak de grond in word getrapt omdat de asfaltboeren ’s nachts werken. Bedankt voor je begrip. En sorry voor mijn misschien wat felle reactie.

  mvg Willem

 5. 1 twan:

  heb zelf poolse stratenmakers in dienst, en ben zelf vaak genoeg in polen, maar er zijn inderdaad wel poolse stratenmakers die hetzelfde werken als hollandse stratenmaker,alleen hier in holland kan je niemand meer vinden voor het werken als opperman/stratenmaker
  twan

 6. 1 Mark:

  Dat is niet waar, ben zelf maanden lang in polen an het werk geweest. Polen worden alleen voor ’t opperen gebruikt, want verstand van straatwerk hebben ze niet.
  En waarom kan je hier in nederland dan geen straatmakers vinden? Kan er genoeg die wel voor je willen werken hoor…
  Alleen je moet er wel dik voor betalen!Dat zal ’t probleem wel wezen….want wij werken niet voor 350 eurie in de week.

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)