Wat zou je anders doen als je vandaag opnieuw zou kunnen beginnen?

Erno Hannink van het weblog enthousiasmeren vroeg mij en nog een groot aantal andere ondernemers wat ze anders zouden doen als ze vandaag opnieuw zouden kunnen beginnen. Nu is dit een vraag die ik mijzelf eigenlijk nooit stel. Niet omdat ik geen fouten maak maar omdat ik denk dat omzien met spijt niet realistisch of zinvol is en je jezelf daarmee eigenlijk tekort doet. Natuurlijk zou je als je alles had geweten bepaalde dingen anders doen maar gelukkig kun je als ondernemer eigenlijk iedere dag opnieuw beginnen. Ook heeft je situatie invloed op de dingen die je doet en die situatie verandert ook iedere keer. Het gaat volgens mij dan ook vooral om de mate waarin je je kunt aanpassen aan een nieuwe situatie en dat je leert van de dingen die je doet. Helaas leer je van fouten nu eenmaal het meest. Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om mijn bedrijf nooit meer afhankelijk te maken van een ander bedrijf. Voor mij als internetondernemer betekent dat, dat ik voor het bouwen van websites alleen nog maar werk met partners die ook werken met open source content management systemen. Veel websitebouwers bouwen een eigen CMS en houden de code daarvan geheim. Heb je dan een conflict of het bedrijf gaat failliet, dan word je eigenlijk gedwongen opnieuw te beginnen of tegen hoge kosten de code af te kopen waarvan het nog maar afwachten is of je er iets mee kunt. Bij een open source CMS ga je dan gewoon op zoek naar een partner die daar ook mee werkt en kun je weer vrolijk verder..

30 juli 2006     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Huub Koch:

    Hele goede tips over Open Source. Een collega raadde mij ook Open Source aan, maar ik begrijp dankzij jouw artikel nu precies waarom.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)