De dorpskermis

Gisteren was het de dag van de de derde marketing blogkermis. Qua aantal exploitanten, lijkt het deze keer meer de kermis bij mij vroeger in het dorp. Een zweef, een draaimolen en een schiettent met touwtjestrekken in één en misschien nog een paar verdwaalde suikerspinnen als die niks beters te doen hadden. Overigens verveelden wij ons daar nooit.

Toch best gek want waar je in Amerika ziet dat online marketeers juist veel steun aan elkaars initiatieven verlenen is dat hier heel anders. Wie op de hoogte is met de Amerikaanse vorm van affiliate marketing, weet waar ik het over heb. Als je je op een nieuwsbrief van zo’n marketeer aanmeld krijg je onmiddellijk allerlei aanbevelingen over je heen m.b.t. de meest fantastische capaciteiten van concurrerende marketiers. Sterker nog, heel de nieuwsbrief gaat daar vaak zelfs over.

Ook bepaald geen pretje maar het lijkt alsof concurrenten zich daar vooral zien als versterkers van elkaar. Nu zou ik voor geen goud in Amerika willen wonen maar dit idee ijkt me nog niet zo dom.

Ik vraag me dan ook af wat de redenen kunnen zijn voor zo’n kleine kermis. De reden bij ons in het dorp was dat het aantal inwoners maar 1500 was en daar komt een achtbaan of een spookhuis nu eenmaal niet op af maar dat argument gaat op internet niet op.. Hopelijk is het dan toch de zomervakantie..

2 augustus 2006     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Rene:

  Hi Catharina,

  Inderdaad vrij rustig op de kermis, was mij ook al opgevallen… Terwijl er toch weer leuke posts staan. Laten we het inderdaad maar op de vakantie houden…

  Jouw post vond ik in elk geval een aardige, wat meer aandacht voor CC is altijd goed!

  Cheers,
  –Rene.

 2. 1 Erno:

  Hi Catherina,

  Heb jij je al opgegeven om de volgende beheerder van de kermis te zijn. Ofwel is de kermis van de volgende maand te zien op Kletskous Kattekop? Zou leuk zijn en zeker goed voor de bekendheid van je weblog. Mijn artikel is al ingediend.

  Groet,
  Erno

 3. 1 Catharina:

  Had het niet gedaan omdat ik dacht dat het beter bij een echt marketingweblog thuis hoort maar heb Ruben nu een mailtje gestuurd. Goed dat je het zegt trouwens want deze maand is ook alweer bijna om..

 4. 1 Ruben Timmerman:

  Ik hou het ook op vakantie, laten we de volgende kermis (4 sept heb ik Rene voorgesteld) weer ouderwets druk maken door wat te pushen. Zal vanavond op mn blogje even aandacht schenken aan de kermis!

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)