Terug van vakantie

We zijn weer thuis. Eigenlijk al vanaf maandagavond maar zat nog even een paar dagen ondergedoken. In de week dat ik weg was heb ik maar een keer mijn e-mail gecheckt. Een hele prestatie, al zeg ik het zelf.

Wat dan opvalt is dat de hoeveelheid spam die ik ontvang, angstwekkende vormen aanneemt. Zevenhonderd e-mails in een paar dagen is niks bijzonders.. Nog een geluk dat mijn systeem niet vatbaar is voor virussen en spyware maar het blijft zwaar irritant.

Gevolg is bijvoorbeeld dat ik niet een automatische reply functie kan gebruiken wanneer ik met vakantie ben. De spammers zien immers dan meteen dat het om een actief e-mail adres gaat.

Een ander probleem is dat ik door de hoeveelheid spam soms een wel relevante mail over het hoofd zie. Ik check het daarom alles al dubbel maar ook dat kost weer tijd..

Ik gebruik Thunderbird als e-mail client en dat schijnt een van de beste spamfilters te hebben maar toch komt er bij mij nog heel veel troep doorheen. Tips om aan dit probleem iets te doen zijn dan ook van harte welkom.

17 augustus 2006     Dagelijks en Persoonlijk, Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)