Affiliate Marketing en Goede Doelen

Om succesvol te zijn met affiliate marketing moet je vooral creatief zijn. Dit is waarschijnlijk tegelijkertijd een van de meest onderschatte aspecten van affiliate marketing. Een website waar ze dit goed begrepen hebben is: koopmetjehart.nl.

Via deze website kun je online winkelen en tegelijkertijd goede doelen steunen. Het werkt als volgt: de eigenaren van koopmetjehart krijgen voor het doorverwijzen van klanten naar de deelnemende webwinkels en voor hun aankopen een bepaalde vergoeding. Een deel van deze vergoeding wordt vervolgens doorgesluisd naar een door de koper te selecteren goed doel.

De site zit technisch goed in elkaar. Er is zelfs een plug-in beschikbaar voor Firefox die bezoekers van een aangsloten webwinkel erop attendeert dat er met een aankoop een goed doel gesteund kan worden. Ook qua verantwoording en controle lijkt de zaak redelijk in elkaar te zitten. Er is een raad van toezicht van de aangesloten doelen die alles controleert.

Naast al het positieve roept de site toch nog wat vragen op. Wat onduidelijk is, is het percentage wat naar de goede doelen gaat. Op de voorpagina wordt gesproken over 75% maar verderop op de site wordt gesteld dat het percentage varieert en afhankelijk is van de afspraken met de verschillende goede doelen. Waar ik verder wel nieuwsgierig naar ben is naar de resultaten van dit project maar helaas is daarover nog geen informatie te vinden.

Meer weten over affiliate marketing?

Gratis cursus geld verdienen met internet

18 augustus 2006     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)