Ubuntu, wat maak je me nou?

Ja hoor, net nu wij actief bezig gaan met het promoten van Mingos en Ubuntu laptops moeten ze bij Ubuntu een paar fikse steken laten vallen.. Twee keer kort achter elkaar een update die niet goed was. Gevolg daarvan was dat de grafische desktopomgeving het niet meer deed en gebruikers waren aangewezen op het console om de boel weer te herstellen. Het console is iets waar een “gewone desktopgebruiker zoals de meesten van u en ik, echt niks mee te maken willen hebben. Mensen die dat wel willen, praten met hun computer in een soort van geheimtaal en hebben het over sudo en apt en weet ik wat allemaal. De grafische desktopomgeving is er dus om te voorkomen dat wij aan dit soort zaken worden blootgesteld.
De fouten werden wel meteen hersteld en lang niet alle gebruikers, waaronder wijzelf hebben er last van gehad, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het bij Ubuntu dezelfde kant opgaat als bij Windows waar foute updates regelmatig de ronde doen.

Nu overkomt een foute update vrijwel ieder besturingssysteem wel eens maar Ubuntu is een Linux distro die erg hard aan de weg timmert en ook behoorlijk zijn nek uitsteekt door zich vooral toe te leggen op gebruiksvriendelijkheid voor de “gewone gebruikers”. Hierdoor wordt Ubuntu logischerwijs en ook terecht hard aangevallen als er op dat gebied iets mis gaat. Kennelijk realiseren ze zich dat daar nog onvoldoende want anders hadden ze dit toch wel beter getest. Ik hoop in ieder geval maar dat dit een goede leerschool voor ze is want anders zie ik Thierry straks niet meer zo vaak omdat hij dan in geheimtaal tegen de computers van onze klanten aan het praten is en dat is zeker niet de bedoeling.

19 september 2006     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)