Ubuntu is geen Pardus

Nu ik veel met Ubuntu bezig ben, ben ik ook regelmatig op zoek naar allerlei informatie. Hierbij stuitte ik ook op deze website:

http://www.ubuntu-linux.nl/

Wat mij daarbij opviel dat op deze site niet Ubuntu wordt geadviseerd maar een aantal andere Linux distro’s en met name het mij tot op heden onbekende Pardus Linux. Er wordt daarbij verwezen naar dit weblog waarop een bericht staat met de kop: “Ubuntu adviseert Pardus”. (Het bewuste bericht is inmiddels naar aanleiding van dit bericht door de makers van het weblog van de site verwijderd.. ).

Ene W. Gielen doet het daarbij dus voorkomen alsof Ubuntu zelf adviseert over te stappen op Pardus. Ik heb tot twee maal geprobeerd om op het weblog een reaktie te krijgen maar mijn berichten worden meteen weer gewist dus kennelijk zijn ze zich zelf wel van enig kwaad bewust.

Na nog wat onderzoek is het mij duidelijk geworden dat de mensen van de officiele Ubuntu site geprobeerd hebben om samen te werken met de mensen van de site van ubuntu-linux.nl. Klaarblijkelijk is dat op niks uitgelopen. Jammer dat dat niet gelukt is maar dat mag toch geen reden zijn van de mensen van Pardus om op deze misleidende manir gebruik te maken van de naam van Ubuntu en daarmee mensen op het verkeerde been te zetten.

22 september 2006     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Willem:

    De eigenaar van Ubuntu-Linux.nl is ons volledigonbekend, we zagen alleen dat er een forse bezoekersstroom van deze site naar ons kwam, waar we natuurlijk erg blij mee zijn.

  2. 1 Willem:

    Zal trouwens het bericht van de site afhalen. Als het kwaad bloed zet, is het niet leuk…
    Wie er achter ubuntu-linux zit is ons trouwens niet bekend, sorry

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)