Balansen

Het is 1 januari en dus tijd voor het opmaken van de balans:

Het dieptepunt van dit jaar was voor mij persoonlijk en voor mijn familie de ziekte en het overlijden van mijn vader.

Moeilijk was de beslissing om uit het bestuur van het Kultuurhuis te stappen en uit onze woongroep maar helaas kon het niet anders.

Tot zover de narigheid.

Positief is de ontwikkeling en groei van Cursusnetwerk. Maandelijks trekt de site nu bijna 10.000 bezoekers. Aan het begin van het jaar waren dat er nog maar 1500. Ook zijn er nu al 4200 geregistreerde gebruikers.

Erg blij ben ik met Open-Of-Course. Toen ik het idee daarvoor kreeg dacht ik dat zoiets vast al moest bestaan. Na onderzoek, bleek dat tot mijn verbazing niet het geval. Toch heb ik toen nog een tijd geaarzeld om het te doen omdat ik het project eigenlijk te groot voor ons vond en ik eigenlijk hoopte dat iemand anders het zou gaan doen. Vlak nadat we hadden besloten het toch maar te doen, kwam naar buiten dat de Europese Unie een miljoen Euro beschikbaar had gesteld voor een vergelijkbaar project, namelijk Self. Het grootste verschil is dat Self zich alleen richt op open source en Open-Of-Course op alle educatieve informatie. Ik had zelf ook wel overwogen om subsidie aan te vragen maar omdat ik het belangrijk vind dat Open-Of-Course onafhankelijk is en self-supporting wordt, heb ik het niet gedaan. Uit een presentatie laatst begreep ik dat Self inmiddels een behoorlijk aantal mensen in dienst heeft en het miljoen al bijna op is. Toch staat er nog steeds geen enkele cursus online. Dat komt pas in juli dit jaar. Ondertussen gaan wij maar gewoon lekker door en de site trekt nu al bijna 20.000 bezoekers per maand. Regelmatig krijg ik leuke reacties van mensen uit de hele wereld die het geweldig vinden dat we dit doen en dat stimuleeert weer om er lekker eigenwijs mee door te gaan.

Freelancenetwerk heeft een totale revisie ondergaan. Mensen kunnen daar nu profielen aanmaken en ook contact met elkaar opnemen. Een soort sociaal netwerk dus, speciaal voor Freelancers en ZZP-ers.

Thierry heeft dit jaar ook besloten om voor zichzelf te beginnen en heeft Mingos opgericht. Mingos bouwt websites en verkoopt computers en laptops, voorgeinstalleerd met LInux en andere open source software. Thierry en ik zijn allebei groot fan van open source software en het ergerde ons dan ook dat we vrijwel nergens een computer konden kopen zonder software licentie of met Linux voorgeinstalleerd en dus zijn we het zelf maar gaan doen. Waar we tegenaan lopen is vooral de onwetendheid en het wantrouwen tegen open source bij het grote publiek. Mensen blijven liever bij het vertrouwde Windows en nemen alle problemen op de koop toe dan dat ze de stap naar iets anders zetten. Toch gaat het langzamerhand de goede kant op en merken we ook dat mensen die het wel durven, eigenlijk zonder problemen overstappen. Ook hier gaan we dus maar lekker eigenwijs mee verder en ik ben benieuwd hoe het Mingos dit jaar zal vergaan.

Mijn passieve inkomsten uit onze websites zijn in de loop van dit jaar ongeveer verdrievoudigd. Nog geen vetpot maar het gaat de goede kant op en als dat dit jaar weer lukt, zijn we al een heel stuk verder en zouden we er van rond kunnen komen. Thierry en ik zouden graag iets gaan doen in ontwikkelingslanden met open source, vandaar dat wij ernaar streven om genoeg inkomsten uit onze websites te halen zodat we kunnen gaan en staan waar we willen.

Het laatste goede persoonlijke nieuws is dat we een boot hebben gehuurd in Fryslan, waarop we binnnenkort gaan wonen.
boot.jpg
Tot zover de balans, die vanwege het overlijden van mijn vader natuurlijk niet positief uit kan slaan maar waar we wel dit jaar mee verder kunnen.

Tot besluit wens ik natuurlijk alle lezers vanaf deze plek het allerbeste voor dit nieuwe jaar.

1 januari 2007     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Werner:

  Die Self-story is een schitterend voorbeeld van het succes van idealisme en principialiteit tegenover zakkenvullerij!
  En jullie natuurlijk ook het allerbeste toegewenst op de boot in 2008!

 2. 1 Richard:

  Balansen…..

  Zelf: blij dat ik voor het Kultuurhuis werk EN WERK heb, maar helaas zullen wij vaker op deze manier contact hebben aangezien jullie naar Fean verhuizen. Eeuwig zonde dat jullie het schip verlaten en een andere koers gaan varen.

  Dank voor wat jullie gedaan hebben, schrijf ik met tranen in mun ogen…

  Zal jullie missen, maar niet vergeten.

  Met liefde groet ik u…

  Richard

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)