Terug naar Second Life

Ondanks mijn eerste ervaringen, ben ik inmiddels toch terug geweest bij Second Life. Ik snap nu een beetje hoe het allemaal werkt en wilde eens kijken hoe en of de open source wereld er vertengewoordigd was. De eerste keer dat ik bij de stek van de Linux Users Group terecht kwam, was er niemand maar gisteren waren er wel een aanal mensen aanwezig. Vooral Duitsers, want later die avond zou er een bijeenkomst zijn van de Duitse Linux gebruikers.

We raakten wat aan de praat en er werden cadeautjes uitgedeeld. Van de ene kreeg ik een virtuele ring en van de ander zomaar 40 linden dollar. De meningen over SL liepen uiteen. De een vond het maar matig maar een ander beweerde geen eerste leven meer te hebben en 18 uur per dag op SL aanwezig te zijn. Op mijn vraag wat ze er deden bleken ze vooral geinteresseerd te zijn in scripten en bouwen. Logisch, want veel Linux geinteresseerden zijn  techneuten.

Op mijn vraag of ze het leuk vonden, antwoordde  iemand dat we daar zelf verantwoordelijk voor zijn omdat we SL met zijn allen maken, net als het echte leven. Dat is denk ik ook wel het meest fascinerende van SL. Alles wat er is, is door de deelnemers gebouwd en ontworpen. In die zin heeft SL ook overeenkomst met open source software omdat deze ook door de gebruikers wordt gemaakt en aangepast. Overigens heeft Linden Labs een tijdje geleden ook de code van SL zelf open source gemaakt.

Natuurlijk moesten we het ook nog even over Microsoft hebben en de algemene mening daar, was dat Vista het beste is wat Linux ooit overkomen is, omdat voor het draaien van Vista zo’n zware computer nodig is, dat dit voor veel mensen wel eens de druppel kan zijn die de emmer doet overlopen en men de overstap naar Linux maakt.

Binnenkort start in Second Life “Virtual Holland“, een initiatief van o.a. ING en bedoeld voor het stimuleren van creatieviteit en ondernemerschap. Op dit moment blijf ik SL toch nog maar even in de gaten houden. Wie weet openen we straks een dependance van Mingos in Second Life.

second life

Hier zit ik  in mijn nieuwe Linux shirtje, rechts achteraan, bij de bijeenkomst van de Duitse Linux Gebruikers Groep.

24 februari 2007     Second Life     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Thoms Vansant:

  Toch een reaktie vanuit secondlife….. Ja, Sl bied echt wel mogelijkheden, mits je grotendeels zelf in staat bent om het te maken en te creeeren en dan niet alleen het bedrijf wat je wilt maar vooral doozettings vermogen en stressbestendigheid. Zelf ben ik in het geld wezen gestapt. van het beginnen met een simpele telefoonpaal zodat een ieder die er gebruik van maakt mij een paar Lindendollar rijker maakt, tot het nu beleggen in real world aandelen op de beurs in second life. Alles wat je wilt of doet is vaak wel aanwezig alleen je moet je profileren en onderscheiden….
  SL is leuk en vooral leerzaam, omdat je als ondernemer alles tegen komt wat ook in de 1ste wereld je pad kruist… incl. mensen die niet op jouw zitten te wachten en alles doen om je het werk onmogelijk te maken.
  de tip is: blijf je doel voor ogen houden, leer eerst voor je begint in zaken.
  Leer mensen kennen die je kunnen helpen… orientering is van wezenlijk belang. Plus daarbij het feit dat elk land zijn eigen cultuurtje heeft en met een amerikaan is het anders zaken doen dan een jappanner….
  Zoals gezegt is SL vooral een geweldige speelplaats en mits je het goed doet… er ook nog wat valt te verdienen. was niet mijn opzet, gewoon een speeltje en voor je het weet loop je met stropdas voor en bent vriendelijk tegen de hele wereld….. want, ze komen wel bij jouw kopen en niet bij de collega…..

  succes met het opstarten van de SL winkel…..

  groeten, with regards Thoms Vansant

  ps. misschien kun je in het nieuwe WTC terrecht. locatie: Friedman tegenover de WSE…. beurs gebouw in SL
  ( al was het alleen maar omdat mijn bank daar een van de financiers van is en toch het geld terug verdiend moet worden 🙂 )

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)