De objectieve en onafhankelijke Consumentenbond

Eergisteren had ik het hier over de eenzijdige benadering van de Consumentenbond ten aanzien van Microsoft. Omdat ik mijn verbijstering hierover vandaag nog niet te boven was en een bericht op het forum tot nu ook niks heeft uitgehaald, heb ik ze vandaag maar eens een e-mail gestuurd met de volgende tekst:

Graag zou ik van jullie opheldering willen over het volgende:

Ik ken de consumentenbond als een objectief orgaan wat producten onderling met elkaar vergelijkt en op basis daarvan een advies uitbrengt. Ik constateer nu dat dit niet het geval is als het gaat om Microsoft. Met verbazing zie ik bijvoorbeeld op jullie voorpagina de volgende categorieen staan onder Electronica en Communicatie: Mp3-spelers, Windows Vista, Mobiele telefoons, LCD- en plasma-tv’s, Digitale camera’s

In al deze gevallen gaat het om algemene productaanduidingen, behalve in het geval van Windows Vista. Daar gaat het om een enkel besturingssysteem, waarvan er ook vele andere zijn. Dit is des te kwalijker omdat het hier gaat om een besturingssysteem van een bijna monopolist. Verder kom ik er via uw site achter dat uw organisatie zelfs een apart boekje heeft uitgebracht met een eenzijdige test van het Vista besturingssysteem, zonder enige vergelijking met een alternatief. Ook in het forum wordt eenzijdig opgeroepen tot het geven van ervaringen met betrekking tot Windows Vista.

Graag hoor ik wat hiervoor uw beweegredenen zijn.

Met vriendelijke groet,
 
Ik ben benieuwd naar de reactie en zal jullie hiervan via mijn weblog op de hoogte houden.

23 februari 2007     Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Even iets anders: de Consumentenbond en Windows | Kletskous:

    […] Bijna een maand geleden had ik het hier over een e-mail die ik naar de consumentenbond had verstuurd. Eigenlijk had ik al niet meer op antwoord gerekend maar tot mijn verbazing ontving ik vandaag van de eindredacteur van  de Consumentengids,  het volgende bericht: […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)