Marketing top 100 april

Oei, de Marketing Top 100 voor april is verschenen maar Kletskous ligt er bijna uit. Ik mag nog net meedoen op nr. 99. De concurrentie wordt natuurlijk ook steeds groter doordat steeds meer weblogs zich aanmelden maar ik had stiekum toch gehoopt dat mijn uitgebreide aandacht voor zoekmachine optimalisatie,  mij juist iets vooruit had zullen helpen in de lijst. Stemmen dus, als je Kletskous in de Top 100 wilt houden!

Wat ik toch wel jammer vind is dat de Google pagerank zwaar meetelt in de weging van de blogs. Nieuwe weblogs met goede en actuele inhoud, hebben daardoor geen kans om in de top 100 te komen en er staan nu een aantal weblogs in die zelfs al meer dan een jaar niet geupdate zijn. Marketingfacts kondigt weliswaar aan dat deze langzaam zullen verdwijnen, maar van mij mag dat best wat sneller. Ik snap uberhaupt eigenlijk niet hoe deze er ooit ingekomen zijn, want de top 100 van Marketingfacts bestaat nog lang geen jaar.

Zelf  heb ik deze keer speciaal gelet op blogs die zich richten op zoekmachine optimalisatie en heb gestemd op de volgende weblogs:

Enthousiasmeren. Niet zozeer omdat Erno veel schrijft over SEO maar omdat ik zijn weblog interessant en afwisselend vind. Een handig artikel deze maand, vond ik deze over WordPress Plugins. Erno handhaaft zich deze maand mooi op nr. 25.

Het tweede weblog uit de top 100 waarop ik gestemd heb is Chapter 42 van Roy Huyskes, Seo consultant. Dit vooral vanwege een interessant en uitgebreid artikel over het AIDA principe in zoekmachine optimalisatie en een artikel over waarom je niet altijd e long tail moet najagen.

Daarna kwam ik terecht bij het weblog X-cite van Ruud Kok. Ruud is aan het afstuderen bij M4N, een affiliate netwerk en schreef deze maand o.a. over het effect van affiliate marketing op Seo. Omdat ik zelf ook bezig ben met affiliate marketing, was dit voor mij een interessant artikel.

De laatste uit de top 100 waarop ik gestemd heb is Karel Geenen. Helaas is zijn weblog deze maand net buiten de top 100 gevallen. Persoonlijk vind ik dat hij er zeker bij hoort en ik hoop hem dan volgende maand ook weer terug te zien in de top 100. Via Karel heb ik deze maand ontdekt dat er een nieuw Nederlands platform op Second Life is geopend.

Ten slotte heb ik gestemd op IT-Mentor, het weblog van Herbert, die ik deze maand ontmoet heb via mijn eigen serie over zoekmachine optimalisatie. Zijn blog bevat heel veel informatie over zoekmachine optimalisatie, vooral voor Joomla sites en WordPress. Zijn  laatste post gaat toevallig  ook over affiliate marketing en Seo. Dit weblog hoort er naar mijn mening ook in de top 100 thuis maar staat nu nog bij de runners-up.

Wat mij deze maand erg heeft geholpen om sneller de blogs door te kunnen lezen is deze handige handige speciale zoekmachine die door Marlolein Hoekstra is gemaakt. Complimenten Marjolein en bedankt daarvoor!

3 april 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Roy:

  Super, hartstikke bedankt!

  ik neem je blog ook op in mijn feedreader.

 2. 1 Hummerbie:

  Tja, wat kan ik zeggen… Bedankt Kletskous!

 3. 1 Ruud Kok:

  Bedankt! Deze ook toegevoegd aan m’n feeds, zal snel eens bijlezen alhier šŸ˜‰

 4. 1 Ooseoo:

  Belachelijk dat blogs die langer dan een jaar niet updaten in die top 100 staan.

 5. 1 kunstasiel:

  Sja zo werkt zo’n top honderd natuurlijk ‘niet helemaal’ optimaal.

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)