Ubuntu’s eerste online magazine en de werking van de Live CD

Ook de marketing van Ubuntu professionaliseert steeds verder en er is inmiddels dan ook de eerste editie van een eigen digitaal magazine verschenen “The Full Circle”. Het is Engelstalig en er staan artikelen in over o.a. de geschiedenis van Ubuntu en over de nieuwste versie “The Feisty Fawn” die over twee dagen uitkomt.

Ubuntu magazine
(klik op het plaatje om het magazine als .pdf te downoaden)

Ubuntu kan opgestart worden vanaf een Live CD. Hierbij wordt het besturingssysteem niet op de computer geinstalleerd maar draait het vanaf het cd rom station. Dit is een goede en veilge manier om Ubuntu te testen en te kijken of alle hardware in het systeem ondersteund wordt, de internetverbinding het doet, etc. Het originele systeem op je computer wordt er niet door aangetast. Vanaf cd draait alles natuurlijk heel langzaam maar het is ook alleen bedoeld om te zien wat het is en of alles werkt.

In mijn twee vorige berichten werd aan de hand van videomateraal uitgelegd hoe een live cd gedownload en gebrand moet worden. De cd’s kunnen overigens ook rechtstreeks en gratis bij Ubuntu besteld worden. Naast de live cd krijg je daarbij ook de cd die bedoeld is voor installatie van Ubuntu. Voor het booten moet je het bios van de computer instellen op “boot vanaf cd-rom”. Je kunt de bios instellingen meestal benaderen door tijdens het booten op de del of de F1 knop te drukken.

Onderstaande video laat de werking van de live cd zien.

http://www.youtube.com/watch?v=ZOMwcEDqig8

Mocht alles goed verlopen, dan kun je door middel van een icoon op de desktop besluiten of je wilt overgaan tot de volledige installatie van Ubuntu. Overigens is er nu voor Windows gebruikers ook de mogelijkheid om de installatie van Ubuntu via Windows te laten verlopen. Het is nog in beta maar schijnt goed te werken. Makkelijker kunnen we het echt niet maken..

17 april 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 opstarten van windows lukt niet | hilpers:

    […] aankoop?? Downloaden en (als .iso-bstand op een CD branden) Ubunu is waarschijnlijk het simpelst: https://kletskous.com/2007/04/17/…an-de-live-cd/ http://www.ubuntu.com/getubuntu/download Als je even in google intypt ‘knoppix live cd’ of ‘bartpe […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)