Ondergang Microsoft onvermijdelijk?

Afgelopen vrijdag had ik het hier al over de opgang van Linux in Marketingland en nu voorspelt ook John Knieriem van Frankwatching de ondergang van Microsoft.

Hij ziet o.a. toekomst voor Linux en Apple en met name voor de online software toepassingen van Google, vooral wanneer Google Open Office zou aankopen. Nu kan dat laatste gelukkig niet omdat Open Office open source is en het daardoor van iedereen en tegelijkertijd van niemand is en het dus niet verkocht kan worden. Dat de online toepassingen zullen groeien verwacht ik ook wel maar toch denk ik dat ze voorlopig geen volledige vervanging zullen zijn voor de software die mensen thuis gebruiken.

Redenen daarvoor zijn de enorme bandbreedte die er dan voor iedereen beschikbaar moet zijn, maar ook privacy en de dreiging van weer een nieuwe monopolist. Zo heeft Google al toegang tot alle e-mails die via G-mail verstuurd worden. Verder bewaart Google de zoekgegevens van mensen en dan zouden ze straks ook nog toegang hebben tot een ieders documenten. Dat is mij in ieder geval net iets te veel van “het goede”, dus hier in ieder geval een G-mail en ook geen online softwar van deze Amerikaanse informatiereus.

Waar ik het wel met Frank eens ben is de voorspelling van de doorbraak van terminals of thin clients. Het is in wezen nergens voor nodig dat iedereen een eigen pc heeft met daarop alle software, in een omgeving waar meerdere computers worden gebruikt. Zeker met de steeds zwaarder wordende pc’s is dit een erg lompe oplossing. Een server met wat thin clients erop aangesloten is dan een veel efficientere en ook energiezuiniger alternatief.

Omdat Ubuntu ook een server editie uitgeeft, is zo’n oplossing via Ubuntu gemakkelijk en zonder licentiekosten te realiseren. Nu er steeds meer tekenen komen dat de ondergang van Micrososft onvermijdelijk zal zijn, is het slim om alvast voorbereid te zijn. Daarom vandaag in de video serie over Ubuntu, deel twee over hoe je de download van de Ubuntu Live CD naar een CD kunt branden:

http://www.youtube.com/watch?v=-FOBxbXoPdw
16 april 2007     Ubuntu, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Marc:

    Kleine kanttekening: volgens mij is het artikel niet door Frank maar door John Knieriem geschreven.

  2. 1 Catharina:

    Je hebt gelijk, zal het even aanpassen. Ere, wie ere toekomt en dank voor je reactie.

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)