Release van The Feisty Fawn – overstappen naar Ubuntu nu nog gemakkelijker

De nieuwste versie van Ubuntu “The Feisty Fawn” is gisteren volgens planning verschenen en vanaf nu draait mijn systeem daarop. De upgrade duurde even omdat de servers van Ubuntu zwaar overbelast waren, doordat iedereen natuurlijk tegelijk aan het downloaden sloeg.

De belangrijkste wijzigingen voor de gewone gebruiker in Feisty zijn:

  • Een Windows migratieassistent, waarmee Windows gebruikers hun Windows instellingen, zoals de bookmarks van IE of Firefox, contacten van instant messengers e.d. gemakkelijk kunnen overzetten.
  • Uitgebreide draadloze netwerkondersteuning
  • Verbeterde multimedia ondersteuning.

In plaats van Gnome, heb ik nu eens voor de KDE destopomgeving gekozen maar dat is nog wel erg wennen. Bij KDE is alles instelbaar en dat is op zich handig, maar het maakt het ook een stuk ingewikkelder. Ik denk dat KDE dan ook vooral geschikt is voor mensen die overstappen van Windows en ook in Windows veel zaken instellen en aanpassen.

Ubuntu downloaden kan via de officiele site maar door de overbelasting op de server is het beter en sneller om de download te doen via deze torrent link.
Torrents kun je openen met een gratis programma, zoals Bittorrent.

Een torrent voor Kubuntu kun je downloaden via deze link van de Universiteit van Twente.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de installatie van Ubuntu gedaan kan worden. De video is gericht op de vorige versie maar bij Feisty verloopt dit op ongeveer dezelfde manier.

http://www.youtube.com/watch?v=L38OXr518ns
20 april 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)