Einde kortstondig Kubuntu avontuur en programma’s installeren onder Ubuntu

Mijn KDE/Kubuntu avontuur is alweer voorbij. Toen ik eraan begon dacht ik eigenlijk dat het verschil met Ubuntu niet zo groot zou zijn. Ik wilde in Kubuntu standaard Firefox als standaard browser gebruiken en had dat ook zo ingesteld. Toch werd ik voortdurend geconfronteerd met Konqueror, de ingebouwde desktopmanager en browser van KDE.

Dit deed mij sterk denken aan de tijd dat ik nog met Windows werkte en met halsbrekende toeren het onveilige Internet Explorer probeerde te verwijderen of uit te schakelen. Ook Konqueror bleek niet met de gemakkelijke programmamanager in Ubuntu en Kubuntu te verwijderen te zijn. Toen ik dat ontdekte, was ik er eigenlijk al klaar mee. De belangrijkste redenen voor mij om voor Linux te gaan zijn de veiligheid en de vrijheid en dan zit ik niet te wachten op een bemoeial als Konqueror.

Zoals ik al zei is het met Ubuntu heel simpel om nieuwe programma’s op je computer te installeren of te verwijderen. Je hoeft daarvoor niet zoals met Windows op zoek te gaan op internet maar vindt ze gewoon op je eigen computer.

Voor de eenvoudigstee manier heb ik geen video kunnen vinden; die is waarschijnlijk te simpel en werkt d.m.v. klik op “toevoegen en verwijderen”, zoek programma, vink aan en kies toepassen. Via deze methode zijn al heel veel programma’s beschikbaar. Nog uitgebreidere toepassingen en programmatuur bevindt zich in synaptic.

Ook dat werkt eenvoudig en dit wordt in onderstaande video uitgelegd.

http://www.youtube.com/watch?v=AYuXRLdPQvg
23 april 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Hans:

    Ik was hier ook snel klar met Kubuntu! Alleen al om de lelijke fonts die hij in Firefox gebruikte. Uiteindelijk Ubuntu (Hardy Heron) geinstalleerd en gaan gebruiken. Nu drie dagen later schakel ik nog slechts sproadisch over op mijn dual boot Windows XP. Ubuntu werkt echt heerlijk!

  2. 1 Catharina:

    Die fonts en zo zijn wel heel simpel aan te passen: https://kletskous.com/2008/04/09/ubuntu-make-over/

    Dat is met gnome, maar dat zal met KDE niet veel anders zijn.

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)