Kletskous op Planet Ubuntu en vrije software in de Marcom top 100

Op Planet Ubuntu staan een groot aantal weblogs die gemeen hebben dat ze allemaal (deels) over Ubuntu gaan. Sinds kort staat Kletskous daar ook tussen en daar ben ik natuurlijk erg blij mee want het levert toch weer behoorlijk wat nieuwe lezers op, deze maand. Welkom dus aan de nieuwe lezers via de planet.

Een andere lijst waar Kletskous nu een aantal maanden in staat, is de Marcom Top 100, een lijst van weblogs die over marketing gaan en die gepubliceerd wordt door Marketingfacts. De indeling van de lijst wordt bepaald door de Google pagerank, de waardering door een jury van Marketingfacts en stemmen van leden. Kletskous stond vorige maand op nr. 97, dus het wordt volgende maand weer kantje boord. Als je het belangrijk vindt dat er aandacht is voor vrije software en Ubuntu binnen Marketing land en je waardeert dit weblog, wordt dan even lid van Marketingfacts en breng je stem uit.

Je kunt op Marketingfacts 5 stemmen uitbrengen en om je een boel  tijd te besparen,  zal ik er hier een aantal uitlichten die ook aandacht hebben voor zaken als vrije software, open content e.d.

De nr. 2 Frankwatching, heeft deze maand een interessant artikel geschreven over open for business, met daarin ook een link naar een gratis te downloaden e-boek van Jaap Bloem en Menno van Doorn.

Yme van Ymerce op nr. 8,  blogt ook regelmatig over vrije software. Deze maand met o.a. een artikel over opensource ads en de gevolgen daarvan voor de advertentiemarkt.

Bij Netters (33) staat een artikel met tips voor  Drupal, een populair en vrije software Content Mangementsysteem voor het bouwen en onderhouden van websites

Volgende tip is het blog van Marcnext op 42 met een artikel over open source marketing test tools.

Tenslotte nog het weblog van Marie Jose Klaver van de NRC (86)met o.a. een artikel over de BBC die Windows bevoordeelt door gebruikt te maken van drm.

Nu zijn het er in totaal al 6 en mocht je zin hebben om nog eens verder rond te neuzen in de lijst van Marketingfacts en je komt iets tegen wat ik hier vergeten ben, dan hoor ik het graag via de reacties.

Oh, ik was er in ieder geval nog  eentje vergeten, namelijk Hans On Expierience met o.a. deze maand een artikel over Moodle, een open source leeromgeving waar wij zelf ook veel mee werken. Sorry Hans, maar bij deze.

30 juni 2007     Ubuntu, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 bartek:

  consider it done

 2. 1 Wat Moodle teweeg kan brengen | Kletskous:

  […] Contact « Kletskous op Planet Ubuntu en vrije software in de Marcom top 100 […]

 3. 1 Hans Mestrum:

  Ha Kletskous, bedankt dat je me getipt hebt šŸ˜‰

 4. 1 Catharina:

  Graag gedaan Hans, je hebt het verdiend šŸ™‚

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)