Eerste bijeenkomst Vrij en Open eiland op Second Life

Second Life wordt steeds leuker, naarmate je er meer ingeburgerd raakt. De ontwikkelingen daar komen steeds meer in een stroomversnelling, niet in de laatste plaats door dit bericht op het weblog van Mark Shuttleworth, de "grote man" achter Ubuntu.

Geleidelijk groeien we toe naar een vrij en open eiland; op onze huidige lokatie hebben zich inmiddels al zo’n 12 initiatieven aangesloten en het is er dan vaak ook een gezellige bouwplaats waar van alles gebeurd. Helaas is er op deze lokatie niet meer ruimte, waardoor we nu al een wachtlijst hebben.

Gisteravond hadden we de eerste  bijeenkomst. De opkomst was goed, alleen was het jammer dat de geplande live muziek, vanwege een misverstand niet door kon gaan. In plaats daarvan hebben we toen maar gedanst op een goede en natuurlijk creative commons radio stream.

Zo langzamerhand ben ik er van overtuigd dat Second Life een heel goed marketinginstrument is voor vrije software en andere vrije zaken, zoals bijvoorbeeld creative commons. Het grote voordeel van Second Life is dat het een dynamische omgeving is waarin mensen door middel van hun avatars kunnen samenwerken. Bovendien kun je doordat je de mogelijkheid om een fysieke presentatie te geven, heel goed laten zien en horen  aan mensen, die van dit soort zaken nog weinig weten, wat vrije software en bijvoorbeeld vrije muziek is.

Als verkoopkanaal stelt het overigens nog weinig voor; ik geloof niet dat Mingos er ook nog maar een laptop meer door heeft verkocht. Wel hebben we al verschillende ontevreden Windows gebruikers verlost uit hun misere en geholpen bij het installeren van Ubuntu en dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste. Vrijheid is ten slotte een hoger goed dan geld, nietwaar?

Voorop staat verder het plezier, de leuke mensen die langskomen, de internationale gemeenschap en de samenwerking waarbij ieder kan doen waar hij/zij zin in heeft of goed in is. Zo wilen we nu voor het vrij en open eiland tot een rolverdeling te komen waar voor iedereen wel iets is weggelegd. Dat zijn bijvoorbeeld technische functies, zoals bouwen of scripten in Second Life, maar ook promotors, organisatoren van concerten of kunst tentoonstellingen, fotografen enz.

Geinteresseerd of gewoon nieuwsgierig, kom dan eens langs op onze huidige lokatie:

http://slurl.com/secondlife/Istaria%20Prime/82/247/21

16 juli 2007     Second Life, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Vincent:

    Vrijheid is ten slotte een hoger goed dan geld, nietwaar?

    Tsja, alleen help je hier de vrijheid van anderen ipv je eigen geld šŸ˜‰

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)