Feisty Fawn verjaagd door Gutsy Gibbon

Sneller dan ik dacht, ben ik nu toch al over naar Ubuntu’s Gutsy Gibbon. Ik ben altijd wat een schijtlijster in het snel overstappen, maar in een onbewaakt ogenblik had mijn lief, tevens systeembeheerder, mijn laptop geschaakt en is mijn trouwe Feisty Fawn nu verjaagd door de Gibbon. Ik ben dus nu wat aan het experimenteren en tot nu toe gaat alles prima. Heel handig ook dat we nu de Bubba hebben om een backup te maken.

Ook een goed moment om eens naar wat programma’s in Ubuntu te kijken die ik tot nu toe niet gebruik.

Zo heb ik Ik nu toch eindelijk de feedreader ontdekt. Ik wist wel dat die dingen bestonden maar wou er tot nu toe nooit aan. Een feedreader leest het laatste nieuws van door jezelf te bepalen internetpagina’s, zodat je ze niet steeds hoeft te bezoeken. Tot nu toe gebruikte ik er nooit een maar nu heb ik Liferea, een gratis en natuurlijk vrije software feedreader. Het is een simpel programma, wat als je opent in de taakbalk gaat zitten. Sites die een RSS feed bieden, kan ik toevoegen door op het RSS symbool te klikken.

Heel handig, want nu hoef ik die sites niet steeds meeer te bezoeken, maar ziet de feedreader of er nieuws is toegevoegd en waar dat over gaat.

Ook heb ik Tomboy maar eens geactiveerd. Tomboy is een notitie programma. Je krijgt zo’n geel plakbriefje in je taakbalk waarop je notities kunt maken en die later verder kunt uitwerken of bijvoorbeeld dingen die je nog moet doen en niet wilt vergeten. Ook handig en als ik nu wat vergeet kan ik mooi Tomboy de schuld geven en hoef ik het niet meer op de leeftijd te gooien.

Daarna heb ik Wanda de waarzeggende vis geactiveerd. De beschrijving zegt daar dit over:
Wanda is totaal nutteloos. Het kost slechts schijfruimte en processortijd, en indien gebruikt, ook kostbare ruimte in het paneel en het geheugen. Als iemand betrapt wordt op het gebruik ervan is een psychiatrisch onderzoek een logische volgende stap.

Verder is Gaim nu vervangen door Pidgin. Pidgin is een instant messenger die tegelijkertijd met MSN, IRC, ICQ e.d. kan communiceren. Heel handig als je meerdere chatprogramma’s gebruikt.

21 oktober 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Vincent:

    En dankzij Google Reader ben ik nu al op de hoogte van deze post šŸ˜‰

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)