De Gibbon is los

Het is de mensen van Ubuntu weer gelukt; de nieuwe halfjaarlijkse versie “Gutsy Gibbon” is vandaag verschenen. Dat betekent niet alleen een nieuwe Ubuntu, maar ook een nieuwe Kubuntu (Ubuntu met de KDE destopomgeving), Edubuntu (versie voor het onderwijs), Ubuntu Studio (multimedia editie) en Xubuntu (de kleine Ubuntu).

Ondertussen zit de Nederlandse community ook aardig in de lift. Op 27 oktober wordt in Hilversum de release party gehouden, waar iedereen welkom is (wel graag opgeven). Ook zijn er in Nederland inmiddels, in navolging van Belgie, Ubuntu steunpunten. Hier kunnen mensen gratis installatie cd’s bestellen en/of technische ondersteuning krijgen.

Voor iedereen die zeurt over de kwaliteit van Vista en niet vastzit aan Windows, voldoende reden om de overstap te maken. Wil je helemaal geen gedonder, dan bestel je gewoon een kant en klare Ubuntu Linux laptop of desktop bij Mingos. Mingos is sinds een paar dagen nu ook offficieel Ubuntu solution partner.

Zelf heb ik de Gibbon er nog niet op staan, dus ik kan er weinig over zeggen. Ik wacht wel even tot de grootste druk op de download verdwenen is of tot ik via de automatische update de nieuwe versie krijg aangeboden. Maar voor wie niet kan wachten:

download ubuntu

18 oktober 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Werner:

    Ik had ‘m gisteren al meteen gedownload en op de videocard na werkte alles onmiddelijk. Met die videokaart was ik met de 7.04 ook 2 hele dagen bezig geweest, dus daar ben ik met de Gibbon nog niet aan toe gekomen. Volledigheidshalve wil ik nog even kwijt dat de videokaart het eigenlijk gewoon deed, maar dat de gebruikte driver geen 3D-ondersteuning bood. En voor Second Life is die nu eenmaal essentieel.

  2. 1 Sander D:

    Als je ‘m via BitTorrent downloadt, heb je ‘m vrij snel en help je ook nog eens anderen met downloaden door de upload een tijdje aan te laten staan. Zie http://releases.ubuntu.com/7.10/

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)