Freedom to Fascism

Op 24 augustus overleed Aaron Russo. Hij was o.a. de regisseur van Trading Places (Eddy Murphy) en The Rose (Bette Midler) , maar ook politiek erg actief. Zijn laatste documentaire heet: “America: Freedom to Fascism”, een documentaire die in de reguliere media nauwelijks aandacht heeft gekregen, maar wel op het filmfestival van Cannes met een staande ovatie werd beloond. Als je zoekt met Google op zijn naam kom je eigenlijk vooral de zogenaamde complot theorie sites tegen. Het eerste deel van de documentaire gaat vooral over de grondwettelijkheid van de Amerikaanse inkomsten belasting. Aaron Russo heeft wat dat betreft de schijn tegen omdat hij zelf ooit is veroordeeld tot het betalen van $ 2 miljoen aan inkomstenbelasting.

Maar op het gevaar af ook tot complot theorist te worden bestempeld, wil ik je toch vragen om deze documentaire eens te bekijken. Aaron komt hierin o.a. tot de conclusie dat de Amerikaanse inkomstenbelasting geen wettelijke basis heeft en in strijd is met de Grondwet. Het Hooggerechtshof (Supreme Court) heeft dat ook een aantal keren bevestigd. Toch betaalt vrijwel iedere Amerikaan braaf zijn/haar inkomstenbelasting en worden mensen die dat niet doen opgepakt en veroordeeld.

Wat ook blijkt is dat die inkomsten belastingen worden geind en beheerst door de Federal Reserve, een consortium van particuliere banken, in plaats van door de Staat. Diezelfde banken hebben ook de controle over het laten maken van dollars. In de Verenigde Staten is het geld al lang geleden losgekoppeld van de goudvoorraad en menigeen vraagt zich inmiddels dan ook af waar het goud is gebleven. Het tweede deel gaat in op de dreiging van het ontstaan van een nieuwe wereldorde. Zelfs Nederland komt aan het eind nog even in de documentaire voor.

Een van de laatste opvallende citaten uit de documentaire:

“We are grateful to the Washington Post, The NewYork Times, Times Magazine and other great publications, whose directors have attended our meetings and respected their promises of descretion for almost 40 years. It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we would have been subjected to the lights of publicity during those years. But now the world is more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supra national world sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries”.

David Rockefeller (1991 – tijdens een bijeenkomst o.a. over de invoering van de Euro).

Kortom, het is nogal wat maar bekijk het zelf eens en dan ben ik benieuwd naar de reacties.

http://video.google.com/videoplay?docid=-1656880303867390173
28 november 2007     Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)