Microsoft is ziek – stuur ze een beterschapskaartje

Ja, het is echt waar.. Microsoft is ziek en goed ook en dat is de schuld van het actieplan open standaarden en open source van onze staatssecretaris Frank Heemskerk. Voor Jan Stedehouder aanleiding tot deze mooie satire.

Met een persconferentie gisteren probeert Microsoft het tij nog te keren en de Tweede Kamer, die morgen over het actieplan praat, ervan te overtuigen hoe gemeen Frank is. Door open standaarden voor de overheid te verplichten en bij gelijke geschiktheid ook open source, vreest Microsoft namelijk niet meer te kunnen concurreren.

De andere kant van het verhaal is dat er ook heel veel mensen, bedrijven en instellingen al jaren ziek zijn van Microsoft. Ook dit jaar zijn bij de NMa weer een groot aantal reacties ingediend om aandacht te vragen voor de machtspositie van dit bedrijf in het ICT veld. Zo’n 25% van de reacties gaat over dit onderwerp. Of de NMa zich daar iets van aan gaat trekken is overigens maar de vraag want ook in voorgaande jaren werden ze al bestookt met dit soort verhalen en deden ze net of hun neus bloedde.

Microsoft lijkt in ieder geval aardig de weg kwijt te zijn. Implicitet geven ze hiermee eigenlijk toe dat ze vrezen dat hun software waarvoor mensen veel geld neer tellen, niet eens gelijk geschikt zal zijn aan open source software. Nu maar hopen dat de Tweede Kamer morgen de rug recht houdt en niet in de aanstellerij en oneigenlijke argumenten van Microsoft trapt.

Toch, ziek zijn is natuurlijk nooit leuk. Daarom ga ik ze toch maar een beterschapskaartje sturen. Hier mijn ontwerp:

Beterschap voor Microsoft

Zelf een leuk kaartje gemaakt? Laat het even weten, dan publiceer ik die hier of plaats een linkje naar je kaart in de reacties.

Update:

Kamer bejubelt actieplan open standaarden en open source!

11 december 2007     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 André:

  Hee Kletskous,

  Leuke beterschapskaart! Dat schattig diertje in bed met een thermometer in de mond zou ook leuk zijn: Dan krijgt de zieke het idee dat het niet de enige is…. (gedeelde smart…)

  Nog een vraagje over de NMa: Wie controleert/stuurt de NMa? (Weet jij of een van jouw lezers het antwoord?)

  Ik schrok nogal van onderstaande passage uit een artikel van webwereld (Titel: “Kamer wil NMa-onderzoek naar ‘koppelverkoop’ computers”):

  ‘Maar de NMa heeft de afgelopen jaren juist géén noodzaak gezien om in te grijpen’, riposteerde Heemskerk. Bovendien, zo benadrukte de staatssecretaris, kan hij ingrijpen door de NMa helemaal niet afdwingen.”De beslissing tot ingrijpen ligt bij de NMa zelf. [….]”

 2. 1 Catharina:

  Dank je wel :). De NMa stuurt inderdaad zichzelf. Het is een ZBO (Zeflstandig Bestuurs Orgaan) Die voeren wel overheidstaken uit maar staan niet onder gezag van het Ministerie. Handig he?

 3. 1 tim:

  ogarme microsoft is het zo erg dan of gaat het nu al wat beter hehe ik wens u veel beeterschap toe en vlug weer gezond worden he

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)