Amerikaanse presidentsverkiezingen en de kracht van Internet

Op voorstel van de Amerikaanse democratische presidenskandidaat Dennis Kucinich, is een aantal Congresleden een website gestart waarop mensen een voorstel kunnen steunen om hoorzittingen te starten over “impeachment” (afzetten) van vice-president Dick Cheney.

De aanklacht is dat de Bush administratie en met name Cheney constant misbruik maken van de (Grond)wet en het Amerikaanse volk en het Congres misleiden, met als dieptepunt de leugens die geleid hebben tot de oorlog in Irak.

Dit initiatief schijnt in de reguliere media nauwelijks aandacht te krijgen maar des te meer op het Internet. Binnen een week hebben nu al bijna 100.000 (op dit moment 93.525) mensen het voorstel ondertekend en het is grappig om een tijdje naar de website te kijken en te zien hoe snel dit aantal groeit.

Overigens denk ik niet dat het veel uit zal halen want zo’n impeachment procedure zal vast niet afgerond zijn voor de verkiezingen.

Een andere opvallende presidentskandidaat is de republikein Ron Paul. Hij en Kuchinich hebben zich als enige presidentskandidaten uitgesproken voor onmiddelijke terugtrekking uit Irak. Zowel Ron Paul als Kuchinich krijgen in de Amerikaanse reguliere media weinig aandacht en spreektijd.

Toch is er nu via Internet een succesvolle fundraising campagne gestart voor Ron Paul en in totaal is er nu al meer dan $ 18 miljoen dollar voor hem ingezameld.

Hieruit blijkt maar weer eens dat het Internet een waardevolle aanvulling is op de belichting vanuit de oude media en het mensen zelf mogelijkheden geeft om actie te ondernemen.

18 december 2007     Internet Algemeen, Politiek     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 sjoerd:

  Opmerkelijk trouwens dat Ron Paul republikein is…
  Ik heb niet veel republikeinen gezien die Irak uit willen, jammer dat McCain deze won…

  Ik snap niet dat amerikanen zo dom kunnen zijn om op iemand te stemmen die nog 100 jaar in Irak wilt blijven…

  Bill Clinton was (ondanks die affaire) toch best wel een goede president, hij heeft in tegenstelling tot Bush veel goeds voor de economie gedaan…
  Alhoewel Hillary Clinton een zeer belangrijk raadgever voor Bill Clinton was, Hilary Clinton 08 wordt ook wel Billary genoemd aangezien hun twee meer een team zijn als onafhankelijke politici…
  (Netzoals die mop: Hilary en Bill Clinton komen bij een benzinepomp, Hilary maakt een praatje met de pompbediende en gaat daarna weer de auto in
  Bill clinton zegt: Wie was dat?
  Hilary Clinton: Dat scheen een vroegere ex van mij geweest te zijn
  Bill Clinton: Stel je voor dat je met hem was doorgegaan, dan was je getrouwd geweest met een pompbediende
  Hillary Clinton: Nee hoor, dan was hij President geweest)

  Mijn voorkeur gaat uit naar Obama, Hillary clinton’s tactiek vindt ik heel smerig, eerst loopt ze te roepen dat ‘she is honored to be with Barack Obama’ amper 3 dagen later loopt ze hem zwart te maken (zoek ‘shame on you obama’ maar op op youtube)
  Ook het feit dat ze obama aanbood om hem als vice president te hebben en billary als president terwijl obama zeker aan de winnende hand is en steeds verder voor komt te liggen (ja echt waar, vlak naar Ohio, Texas etc, waren het er zoon 90, zaterdag 99 en zondagavond 135 (ik volg het idd op Cnn.com/politics)
  En mischien krijgt Obama wel wat positieve discrimanatie van mij omdat hij neger is, ik ben zelf 100% nederlander maar Amerika is nog steeds heeel rasistisch, met name het zuiden, dan is het geweldig als een bruine president aan de macht komt šŸ˜› )

  Ik weet dat dit een vrij oud dinges is maar ik moest dit toch even kwijt šŸ˜›

 2. 1 Catharina:

  Haha, leuk, die mop over Billary en ja het onderwerp is oud, maar natuurlijk nog wel erg actueel. Als ik daar zou wonen, zou ik voor Kuchinich zijn geweest, maar nu die het opgegeven heeft, dan maar Obama. Zal inderdaad tijd worden, dat er daar een keer een donkere president komt.

  Ron Paul is inderdaad tegen de oorlog maar dat omdat hij tegen iedere buitenlandse inmenging door de VS is. Hij vindt verder dat de overheidsbemoeienis zo beperkt mogelijk moet zijn en vandaar dus republikein.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)