Google beeindigt referral programma AdSense – op zoek naar alternatieven

Het heeft Google plotseling behaagd om haar referral programma voor het aanbrengen van nieuwe leden voor AdSense te beeindigen. Dit programma hield in dat je een bonus kon verdienen als je nieuwe deelnemers aan bracht voor het avertentie programma van Google. De bonus werd pas uitgekeerd als het nieuwe lid zelf een bepaald bedrag had verdiend. Ik heb dit maar één keer meegemaakt maar toch baal ik ervan dat dit programma zomaar wordt stopgezet.

Het kan immers best zijn dat nieuwe leden die zich via een van onze websites hebben aangemeld inmiddels een behoorlijk eind op weg zijn maar daar heb je bij Google geen inzicht in. Het gekke is dat het programma nog wel in aangepaste vorm doorloopt in de de VS, Latijns Amerika en in Japan en niet in de rest van de wereld. Maar goed, Google doet wat het wil en zal hier ook wel weer mee wegkomen.

Een echt alternatief voor AdSense is er op dit moment helaas ook nog niet. Wel zijn er een aantal programma’s die nog wel betalen voor het aanbrengen van nieuwe leden. Als je dus een website hebt, zou je eens kunnen kijken of je daarmee iets kunt doen. Een paar voorbeelden:

M4N

M4N is een affiliate netwerk. Hier kun je geld mee verdienen door advertenties van aangesloten adverteerders op je site te vertonen. Voor het aanmelden van nieuwe webmasters bij M4N krijg je € 10,–. Beperking is wel dat alleen websites met meer dan 3000 pageviews per maand worden toegelaten. Voor het werven van adverteerders krijg je € 25,–.

Zanox Nederland

Dit is een ander affiliate netwerk. Om goedgekeurd te worden hoeft je website geen minimaal bezoekersaantal te hebben. Met het verwijzen van nieuwe webmasters verdien je € 4,– maar pas als die webmaster binnen een half jaar € 25,– verdiend.

2d affiliate banner 234x60

Moneymiljonair

Moneymiljonair is een programma waarmee je kunt verdienen door het lezen van e-mails, het invullen van enquetes e.d. Ik heb het niet zo op dit soort programma’s omdat de verdiensten vaak erg laag zijn. Een van de betere in Nederland is Moneymiljonair.

Zelf heb ik met dit programma nu bijna € 100,– verdiend maar daar heb ik dan wel twee jaar over gedaan. Moet er bij zeggen dat ik weinig e-mails zelf lees en nooit enquetes invul. Het meeste verdien ik dus met het verwijzen van andere mensen naar het programma van Moneymiljonair. Per aanmelding verdien je € 1,25.

Euroclix

Euroclix is ongeveer van dezelfde kwaliteit als MoneyMiljonair. Dit programma betaalt een vergoeding van € 2,– per nieuwe deelnemer. Je kunt Euroclix rechtstreeds promoten door je daar zelf aan te melden maar het kan ook via bijvoorbeeld M4N of Zanox. Je ontvangt dan geen e-mails of andere promotieacties waarmee je geld kunt verdienen maar kunt wel andere mensen lid maken.

online adverteren www.m4n.nl

Dit waren een aantal Nederlandse mogelijkheden. Binnenkort zal ik hier ook nog eens wat buitenlandse alternatieven op een rij zetten en misschien weten de lezers nog andere voorbeelden. Ook hier vind je veel info over geld verdienen met internet: Internet-geld-verdienen.nl

9 januari 2008     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 projectmanagement:

    bidvertiser?

    ook voor nederlandse advertenties en bieden 5-10 dollar (als ik me niet vergis.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)