Yes, wij hebben waterleiding!

Sinds vandaag hebben wij waterleiding! We wonen hier nu ongeveer een jaar op de boot en tot op heden waren we afhankelijk van de goodwill van buren voor ons water. Gelukkig was die er, maar toch is het een rare gewaarwording.

Een keer in de drie weken moesten we water tanken; er kan 1500 liter in onze tank en daar konden we net drie weken mee doen. Normaal gesproken heb je geen idee hoeveel water je nu eigenlijk gebruikt en wat het kost. Pas als je afhankelijk bent, ga je er bij stil staan. De eerste keer deden we er dan ook maar twee weken mee..

Dat vonden we zelf nogal schokkend, dus daarna werd het korter douchen, rustig aan met de afwas, nadenken bij de wasmachine tot zelfs discussies over het spoelen van je mond na het tandenpoetsen.

Altijd stromend water is hier zo’n vanzelfsprekendheid en een primaire levensbehoefte dus dan is het best confronterend als dat er niet is. Maar wij konden in ieder geval naar de buren maar in veel landen moeten mensen iedere dag nog steeds kilometers lopen om water te halen en dat terwijl water hier bijna niks kost..

14 januari 2008     Persoonlijk, Politiek     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 René Brink:

  1500 per 3 weken? Dat is 71,4 liter per dag! Da’s best wel knap, want volgens mij gebruikt in Nederland een persoon gemiddeld 150 liter water per dag. Let op, dat is PER persoon. Ik bedoel 1 keer de toilet doortrekken is al 9 liter (oud toilet) of 6 liter (modern toilet). En ik ga toch echt vaker dan 1x per dag… 😉

 2. 1 Catharina:

  haha ja, maar ons toilet spoelt door met slootwater 🙂

 3. 1 René Brink:

  Dat scheelt inderdaad een hoop 🙂 Nou ja, zolang je maar niet met dat zelfde water doucht 😛

 4. 1 Catharina:

  Zal proberen eraan te denken 🙂

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)