Ben ik nu gek of is Vincent Everts gek?

14 januari 2008     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

24 reakties

 1. 1 Savage:

  Vincent. Duidelijk…

 2. 1 Vincent:

  @Savage – en bedankt… 😉

 3. 1 Catharina:

  hihi, niet ruzie maken hier hoor 🙂

 4. 1 savage:

  @Vincent: Graag gedaan 😉
  @Catharina: Jij gaf de voorzet 😛

 5. 1 Catharina:

  Nou, eigenlijk gaf Vincent een voorzet..

 6. 1 Jos:

  Ik heb vroeger wel “gewerkt” met Vincent Everts. Hij is gek, maar wel leuk, niet dan?

 7. 1 Thierry:

  @ Jos:

  Ik ken de man niet en hij zal gerust gevoel voor humor hebben, maar wat hij hier doet vind ik gewoon zielig.

 8. 1 Jos:

  Hij mag een laptop duurzaamheidstest uitvoeren en dat vindt jij zielig? Ah.. jij bent natuurlijk een echte hardware “boer” met je processor op de juiste plaats. Zoiets gaan je dan aan je hart. Daar heb ik dan ook weer begrip voor. 😉

 9. 1 Catharina:

  Bij toeval zag ik op Twitter dat Vincent zich nu al verheugd op de Mac Air. Benieuwd of hij die aan dezelfde duurzaamheidstest gaat onderwerpen 🙂

 10. 1 Thierry:

  Het is inderdaad een geweldige duurzaamheidstest, ik zit eraan te denken om onze laptops voortaan ook zo te testen 🙂

 11. 1 Jos:

  @ Catharina:

  Met een Mac Air?Oh..nu heb ik meteen hetzelfde gevoel wat eerder Thierry heeft gehad. Is die Everts nou helemaal gek geworden?

 12. 1 Savage:

  Zo’n Mac Air wil ik ook wel mee voetballen!

 13. 1 Vincent:

  @Savage – whaha, idd, daar kan Nike nog wat van leren 😛
  (Overigens weet ik nu al dat zo’n Mac Air mij totaal niet zou bevallen 😉 )

 14. 1 René Brink:

  Ik weet niet helemaal of we het juist interpreteren wat hij bedoeld. Als je het de eerste keer ziet lijkt het of hij er een erge afkeer van heeft, maar wat hij zegt kun je door de muziek bijna niet horen. Hij heeft het op een bepaald moment er over dat je de laptop mee onder de douch kan nemen. Is dit negatief bedoeld. En dan erbij de laptop kan tegen dit soort dingen daarvoor is de laptop gemaakt. Water bestendig IP42, stofbestedig en schokbestendig. Zie ook de review van David Poque http://www.nytimes.com/2007/10/04/technology/circuits/04pogue.html?_r=2&adxnnl=1&oref=slogin&adxnnlx=1191677876-fOSMs3sQvlI/nggC+bTIHA&oref=slogin

  Als moet ik wel zeggen dat ze door de manier van beelden wel in ieder geval de indruk wekken dat ze er erg negatief over zijn en da’s wel jammer…

 15. 1 Jos:

  Ik heb de originele clip ook gezien, ik meen via een van deze clips: http://www.vimeo.com/vincente/videos/sort:date

  En ja, het was een test op duurzaamheid. Niet conventioneel, maar wel redelijk geslaagd geloof ik.

 16. 1 Catharina:

  Er wordt nergens beweerd dat het ding voetbalproof is en het lijkt me ook niet dat de kinderen in ontwikkelingslanden, waarvoor de laptop ontwikkeld is, het in hun hoofd halen om ermee te gaan voetballen. Puberaal yuppiegedrag is misschien een goede kwalificatie?

 17. 1 Catharina:

  Overigens kan het beeldscherm heel simpel vervangen worden dus deze test is uberhaupt overbodig.

 18. 1 Vincent:

  De laptop moet een heleboel kunnen doorstaan – in plaats van het apparaat jarenlang bloot te stellen aan allerlei schokken gaat hij ermee voetballen… Dat ie dat overleeft bewijst dat ie heel wat kan hebben.

  En het beeldscherm mag dan simpel te vervangen zijn, dat nieuwe scherm moet nog wel worden aangeschaft en dan nog weet ik niet of elk kind in een ontwikkelingsland dat simpel vindt. Het is hoe dan ook makkelijker als hij in eerste instantie niet kapotgaat.

 19. 1 Catharina:

  Ach, mannen….. 🙂

 20. 1 Tsiburaska:

  Omdat een kleinere steviger is zal deze het langer volhouden!
  Maar of dit verstandig is?
  Hoe zit het met de toetsen, als kleiner zit je later met foute vingers op verkeerde toetsen…?
  Ik hoop dat er in NL ook meerdere merken komen die deze markt veroveren want schoolboeken zijn duur en voor €308,- per jaar is dit wel mogelijk, elk jaar boeken via USB stick over zetten, en leren maar en na examen mag de verouderde cadeau aan de leerlingen?
  Vooral taalonderwijs is met uitspraak beter als normale boeken waar zelden een CD bij zit en bij fouten of zoals de Euro in Jan 2002 kwam is het aanpassen een paar muisklikken… dus niet verouderde of foute boeken…..

 21. 1 Vincent Everts:

  Ik zie nu de discussie pas. Even voor de duidelijkheid: Ik ben een enthousiast gebruiker van de XO laptop via de OLPC organisatie en vind het een super initiatief.

  Ik was er op http://www.radio-online.nl (en andere programma’s op BNR en radio1) over aan het praten (zie bv interview van mij met Fransisco van Jole hierover die ook enthousiast was).

  Ik heb de XO laptop met kerstmis gekocht. (nog 2 in bestelling want je moet ze vooral in een groep gebruiken maar die zijn er nog niet).

  Ik doe inderdaad stevige gebruikerstesten en had de laptop al vaak op de grond laten vallen zonder problemen. Ook water over het toetsenbord zonder enig probleem. In mijn enthousiasme deed ik het iets te veel en ging het mis, ook nog voor de camera.

  Maar goed, het is wel een ellende. Het bestellen van een nieuw scherm is een pain in the neck dus ik zal de volgende keer beslist wat voorzichter doen.

  Het was echter niet bedoelt als een negatieve actie tegen de XO laptop.

  Vincent Everts

 22. 1 René Brink:

  Ik had dus goed gegokt 😀

 23. 1 Catharina:

  @Vincent: ik ging er niet vanuit dat je tegen olpc was, want anders had je er niet twee gekocht. Ik vond gewoon de test wat overdereven bruut; bij deze zij het je vergeven 🙂

  Inderdaad jammer dat ze bij olpc de boel niet echt op orde lijken te hebben de laatste tijd. Dat doet het project zeker geen goed.

 24. 1 Ton van Houten:

  Vincent Evers, dit noemt zich ook een journalist. Mee eens als hij het woordje ‘riool’ ervoor zet. Weet hij geen betere manier om aan betalende klanten te komen dan de zoekmachines met SEO spam en ’trends’ te vervuilen en zijn naam te verhoeren ?

 25. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)