Kletskous opent winkel der vrijheid

beer.pngVia ShirtCity heb ik een winkel geopend waar je t-shirts, mokken e.d. kunt kopen met o.a. het Tux logo en de Gnu van de vrije software beweging.

Ik had de winkel gisteren ingericht en toen ik vanmorgen opstond had ik een aantal Nederlandstalige e-mails van ShirtCity waarin ze mededeelden dat ze een aantal logo’s en artikelen uit de winkel hadden verwijderd, vanwege overtreding van het merkenrecht.

Daarop stuurde ik een reactie met de vraag wiens merkenrecht ik dan wel mocht overtreden. Toen kreeg ik ineens een engelstalig mailtje met de vraag om mijn reactie in het Engels te geven… Nou ja, ook goed; om een langdurige correspondentie te vermijden, heb ik toen maar de links naar het copyright op de logo’s gestuurd, waaruit blijkt dat je ze gewoon mag gebruiken.

Al na een minuut of tien, kreeg ik een e-mail met uitgebreide excuses en de mededeling dat ze zich vergist hadden. Helaas konden ze de winkel niet meer in de vorige staat herstellen, zodat ik dat nog een keer moest doen.

Tsja, vrijheid.. voor velen is het kennelijk nog een onbekend fenomeen. Het idee, dat je zomaar iets wat een ander gemaakt heeft mag gebruiken en er nog geld mee mag verdienen ook!

Maar dat mag, dus kom maar gezellig winkelen in de winkel der vrijheid van Kletskous

NB:

De opbrengsten gaan naar The Free Software Foundation.

5 maart 2008     Affiliate Marketing, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)